България отново показва на света що е то корупция и че всички може да се учат от нас.

Днешният куриоз обаче минава всички граници.

Оказва се, че мъж обвинен в нелегален трафик на имигранти, е спечелил обществена поръчка на „Гранична полиция“ за превоз на незаконно преминали границата чужденци, разкрива разследване на Дарик-Бургас.

Фирма „Еделвайс 0707“ е спечелила поръчката на стойност 195 580 лв без ДДС и ще превозва имигранти в рамките на една година на цена 6,28 лв./км, а договорът за това е подписан на 8 август.

Само месец и половина по-рано управителят на фирмата Григор Григоров е спрян от полицията на пътя Бургас-Резово. В управлявания от него автобус униформените откриват 65 афганистанци и иракчани без документи. Григоров е задържан и му е повдигнато обвинение за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават границата.

На 34-годишният управител е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража, но два дни по-късно бургаският окръжен съд го пуска под домашен арест. Докато е под домашен арест обвиненият прехвърля фирмата на баща си Тошко Стоянов. По същото време Григоров подписва споразумение с прокуратурата в Царево и се признава за виновен, но по-късно се отказва от него.

По документи „Еделвайс 0707“ ще трябва да извършва превозите със същия автобус, който в момента е на паркинга на полицията в Царево, а съдът е наложил забрана фирмата да се разпорежда с него.

Прокуратурата в Царево твърди, че след подписването на договора за обществена поръчка обвиненият трафикант ще може законно да превозва хора.

Кога в нашата държава ще започнат да се спазват законите? Докога корупцията ще е на почит и властта ще я използва като инструмент за управление?

Този случай в пример за това как до такава степен сме корумпирани, че един трафикант си озаконява дейността и то със съгласието на държавата.

Добре дошли в България.  Страната на абсурдите.

Advertisements

4 thoughts on “Само в България:Трафикант печели обществена поръчка за превоз на мигранти

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s