Представяме ви 16-те страни с най-лоша репутация в света. Те са обявени от „Reputation Insitute” в годишния индекс на RepTrak.

Класирането се основава на редица ключови фактори. Част от тях са: толерантност, безопасност, стандарт на живот и привлекателност за туристите. В списъка доминират африкански и близкоизточни страни, както и от Европа и Южна Америка.

А ето ги и страните:

CITY_OF_SUEZ,_EGYPT
16. ЕГИПЕТ

Египет е най-населената страна в Северна Африка. Пълна е с либерали и представители на Мюсюлманското братство, които се противопоставят на сегашното правителство. Това е причина за лошата репутация на страната и дори туристи са били предупредени да не я посещават.

1.3.-Sibiu-Camil-Ghircoias-Flickr
15. РУМЪНИЯ

Румъния е член на ЕС от 2007 г. насам. С дадената възможност за свободно движение, не е имало нищо друго, освен масово изселване от страната. Над два милиона души са се преместили в други части на Европа. Несправедливо или не, това я нарежда на тази позиция.

maxresdefault
14. КИТАЙ

Въпреки че няма съмнение в икономическата мощ и индустрията на Китай, проблемите с правата на човека и високите стандарти на живот за всеки гражданин, я нареждат в тази класация.

турция
13. ТУРЦИЯ

Ердоган оцеля, след опита за военен преврат, но впоследствие хиляди учени, журналисти и работещи в публичния сектор бяха незабавно арестувани. Налице е и почти сигурното връщане на смъртното наказание.

ukraine_beautiful_sights_861356
12. УКРАЙНА

Расизмът и ксенофобията са реалните проблеми в Украйна, както и прозрачността на правителството. През лятото имаше големи протести в Киев, срещу президента Виктор Янукович, с обвинения в корупция. Поради гражданските вълнения, страната е на 12-то място тук.

cartagena
11. КОЛУМБИЯ

Колумбия е красива страна, но е свързана с наркотици и високи нива на престъпност, което вреди на репутацията й. Нацията е една от най-големите производители и износители на кокаин в света, пълно е с незаконни импровизирани фабрики и затова правителството трябва да вземе мерки.

20141106102957
10. КАЗАХСТАН

Казахстан е последната съветска република, която става независима през 1991 г. Петролните й запаси я превръщат в бързо развиваща се икономика. Но природната й същност я прави не особено привлекателна за туристи.

headlineImage.adapt.1460.high.nicaragua_drought.1456276685755
9. НИКАРАГУА

Активните вулкани в Никарагуа, определено привличат туристи с приключенски дух. Но таза американска страна все още е изоставаща. Там абортите са незаконни, без изключение. Сушите също тормозят Никарагуа, което е проблем както за местните жители, така и за туризма.

Angola_CaboLedo
8. АНГОЛА

Ангола е с една от най-бързо развиващите се икономики в света, благодарение на огромните минерални находища. Но бедността и политическата корупция са с широко разпространение там, в резултат на гражданската война от десетилетия. Сушата и екстремните условия са пречка за развитието на туризма.

676195.TIF
7. АЛЖИР

Още една нация на Северна Африка, опустошена от гражданската война. Днес Алжир страда от липса на политическа прозрачност: правителството на президента Абделазиз Бутефлика е рутинно критикувано, поради налагане на цензура на медиите и смущаващото му поведение.

904e59d6-68bc-43f2-8279-36271ba76531
6. РУСИЯ

Една нация, която няма нужда от представяне. Но Русия има значителни проблеми с хомофобията, които според някои, са насърчавани от правителството. Външната политика на Путин, особено по отношение на Сирия, също вреди на репутацията на страната.

160520175006-onitsha-pollution-exlarge-169
5. НИГЕРИЯ

Нигерия е с най-голямата икономика в Африка, благодарение на богати залежи от нефт. Но липсата на религиозна толерантност в страната, доведе до появата на терористичната групировка Боко Харам. Репутацията на Нигерия бе допълнително влошена от избухването на Ебола.

3048461-poster-p-1-how-uber-is-a-game-changer-for-women-in-saudi-arabia
4. САУДИТСКА АРАБИЯ

Саудитска Арабия е един от най-големите доставчици на петрол в света. Но това богатство е силно зависимо от Саудитското кралско семейство, което е лице на страната. Има проблеми с равноправието на половете, жените нямат право да шофират, но за сметка на това могат да гласуват от 2015 г.

lahore-second-largest-city-of-pakistan
3. ПАКИСТАН

За съжаление, за мнозина Пакистан е разсадник на религиозния екстремизъм и това съответно се е отразило на туризма. Въпреки че има процъфтяващо феминистко движение, под опеката на Малала Юсафзай, жените все още са подчинени и нямат достатъчно права.

PAG 134
2. ИРАН

Иран е сравнително либерално място през 1970 г. Но след ислямската революция и откакто е на власт по-авторитарно правителство, гражданските вълнения са рутина, а отношенията със САЩ и Израел са сринати. През 2013 г., избирането на президента Хасан Рухани, може и да доведе до изграждане на нови мостове за страната.

maxresdefault (1)
1. ИРАК

Може би, не е изненадващо, че една от най-нашумелите военни зони, през последните 20 години е и страната с най-лоша репутация. САЩ и Великобритания позволиха да се стигне до война в Ирак и тя започна през 2003 г. Като все още е в ход. Багдад понася самоубийствени атентати почти всеки ден и религиозните бунтове сякаш нямат край.

Източник: independent.co.uk
Снимки: wikipedia.org, unveilromania.com, youtube.com, dailypress.bg, worldalldetails.com, touropia.com, kazakhworld.com, america.aljazeera.com, fotos.portaldeangola.com, goafrica.about.com, russia-insider.com, emaze.com, cnn.com, fastcompany.com, youlinmagazine.com, iranitinerary.com

Advertisements

One thought on “Денят в снимки: Кои са страните с най-лоша репутация?

  1. Проблемът на Румъния е, че нарекоха циганите „роми“. Средният човек в Европа и Америка си мисли, че държавата на ромите е Румъния. А „роми“ няма нищо общо с Румъния и Рим, индийска дума е и означава „хора“.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s