Екстрадирането на Абдуллах Бююк от България предизивка множество коментари. Българското общество масово го подкрепи. Активни граждани застанаха зад турския гражданин и обвиниха управляващите, че пращат мъжа на сигурна смърт, като връщат в страната, където е обявен за предател.

Вижте още: Българите масово подкрепиха Бююк – мнения и коментари

Уоравляващите обаче са на друго мнение. Те поддържат тезата, че Бююк не е трябвало да бъде в страната и няма сила, която да ги убеди, че са направили  грешка.

Оказа се обаче, че най-големият защитник на статуквото е Божидар Димитров.

„Няма нарушение на закона в предаването на Бююк на турските власти”.

Това е категоричното мнение  на професора, което той изрази в ефора на Нова телевизия.

„Тъй като не съм юрист, проверих при няколко висококвалифицирани юристи дали има нарушение на закона. Не няма нарушение, включително и на Конституцията. Въпросният Бююк обижда моята страна, когато не се регистрира тук. Той няма никаква регистрация, пребивава нелегално в България, кой знае с какво се занимава. Бююк е ислямист, защото Гюлен, неговият тартор, е исмялист, също като Ердоган. Мечтае за вселенска ислямска държава, първоначално в Турция, после в целия свят. Това е същността на ислямската доктрина. Това не е религия, това е политическа доктрина”, коментира професорът.

Професорът е категоричен, че Бююк не само е нарушил закона, но го е нарушил жестоко. А причината е проста – защото е богат.

 „Бююк е много богат. Познавам такива хора, те нарушават българските закони. Той го е нарушил жестоко. Казват с презрение за България: „Български чиновник, с моите пари мога да купя който си искам български чиновник”. Е, не винаги може. Както видяхте, хванахме го за ушите и го изхвърлихме. Това трябва да бъде съдбата на всички такива”, коментира професорът.

Той критикува и протестиращите срещу предаването на Абдуллах Бююк на турските власти. „Обърнахте ли внимание кой протестира – адвокати, които се занимават с дела в Страсбург. И трима юнаци от „Протестна мрежа”, некъпани от една седмица, с мазни коси, със саморъчно написани лозунги. Знам как стават тези протести – срещу 40 лева”, коментира проф. Димитров.

Тези изказвания на Бождар Димитров отново показват,че когато статуквото иска да е единно, го прави мощно. В такива моменти са готови да пренебрегват всичко, дори човешки живот, за да може те да излязат чисти от ситуацията.

Специално Димитров не го прави за първи път. Той защити и Вежди Рашидов, когато бяха протестите срещу него, сега плюе по Бююк. Професорът явно е решил да е защитник на управляващите и ехните интереси.

Въпросът е докога българинът ще търпи това положение на несъобразяване с неговто мнение? 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s