Мъж рискува живота си, за да привлече вниманието на Тръмп (СНИМКИ)

Полицията залови мъж, който се опита да изкачи сградата Trump Tower  на Пето авеню в Манхатън вчера следобяд.

След няколко часа прекарани висейки на сградата, органите на реда в Ню Йорк са издърпали мъжа в сградата около 18:35, местно време, след отваряне на прозорец на 21 етаж.

Катерачът е изкачил сградата за около 2 часа, използвайки уред съставен от 5 вензузи.

RT_Trump_tower_climber_hb_160810_12x5_1600

Въпросния мъж е започнал изкачването на Trump Tower от 5 -ия етаж, което е предизвикало мигновеното събиране на тълпа около кулата. От начало не е било ясно защо младежът катери сградата, но полицицията обяви публично, че катерачът е насил брошури, като целта е била да си направи самореклама, съобщава ABC news.

rt_climber_trump_2_er_160810_4x3_992

Полицията и пожарната са реагирали веднага. Органите на реда отварят стъклопакетите, като така спират изкачването. На място са разпънати въздушни възглавници в случай, че младежът падне, съобщават още местните медии. Въпреки намесата на органите на реда, младият катерач се опитва да заобиколи отворените стъклопакети.

ht_trump_tower_climber_jc_160810_4x3_992

Медиите в САЩ пишат, че полицията в Ню Йорк се е опитала да прибере безопасно катерача, като са опитали да преговарят с него. Целта е била да го разубедят да продължи нагоре.

ht_trump_tower_climber_02_jc_160810_4x3_992

rt_climber_trump_1_er_160810_4x3_992

Според информация цитирана от ABC News, катерачът не е представлявал опасност за спецслужбите, тъй като очевидно е каскадьор, който търси внимание и не цели да навреди на кулата.

Докато цялото действие се развиваше, на Медисън Авеню се оформи голяма тъпла, която наблюдаваше любопитната сцена. Повечето хора се радваха на катерача и му подсвиркваха, а когато за малко той се подхлъзна, определено всички долу ахнаха.

Един от свидетелите беше притеснен, че младежът би паднал от сградата, ако валеше.

„Първоначално си помислих, че снимат филм.“ – казва друг свидетел на катеренето.

Междувременно Доналд Тръмп изобщо не се е намирал в Ню Йорк повреме на случката. Той е провеждал митинг в Абингдън, Вирджиния.

abc_police_trump_tower_er_160810_4x3_992

По-късно беше публикувано видео (все още не е ясно дали е официално), в което момче, на пръв поглед приличащо на катерача, разказва, че се е катерило по сградата с цел да привлече вниманието на Тръмп. В разпространеното в мрежата видео,  момчето споделя, че това е бил единственият начин да се свърже, донякъде, с Доналд Тръмп и дори призовава американците да гласуват за него на предстоящите президентски избори в САЩ.

Видеото може да видите тук:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s