Вчера в столичен мол е подаден сигнал от двама сервитьори в заведение за хранене. Причината е мъж, вероятно от арабски произход, който седял на маса с още две забулени жени. Чули го да провежда разговор по телефона на английски език за разположението на магазините и коридорите в мола.

В края на разговора, сервитьорите свидетелстват, че го чули много ясно да повтаря: „Ще взривя мола!“, съобщи БНТ. Малко по-късно мъжът е задържан. Предприети са мерки за безопасност в целия търговски център. За сигнала е докладвано и на вътрешния министър.

При пристигането на антитерористите, двете забулени жени вече били в неизвестност. Иззети са записите на охранителните камери. Установено е, че те са се качили в такси и са потеглили в неизвестна посока. Органите на реда са влезли в контакт със собствениците на таксиметровата компания и са установили водача, който е возил двете жени.

А при разпитите на задържания мъж, се разбрало, че той е разговарял по телефона с баща си, защото бил недоволен от сметката в ресторанта. Обяснявал разположението на мола, за да може баща му да го прибере. От нерви казал накрая, че ще взриви мола заради сметката, която трябвало да плати в заведението. Всички сервитьори и охраната на мола са разпитани в 6 РПУ.

Източник: 24chasa.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s