Вчера на плажа до свлачището „Трифон Зарезан” край Варна, беше застреляно домашно куче. Жестоката постъпка станала в сутрешните часове на 9 август, до местност Кабакум. Кучето, порода самоед, било на плажа със собственичката си Даниела, с която не се разделяли. 6-годишното пухкаво животно, на име Рокси, се забавлявало на пясъка, докато не се чул изстрел.

Пред „Дарик” собственичката му разказа:

„Рокси не падна веднага… изпищя силно, погледна ме, дойде до мен плачеща, след това тръгна да се качва по стълбите, които водят към плажа и после вече я заварих легнала с трудно дишане на една от площадките. Оловото е минало 40 см през тялото и е разкъсало белият дроб и е създал мощен кръвоизлив. Кученцето почина във ветеринарния кабинет. Докторът каза, че оръжието е сериозно, за да направи такива поражения.“

dc9d5cbcee4961d855b42b7d02bd71fb
Кучето Рокси – личен архив

Даниела смята, че изстрелът е дошъл от близките вили. В неизвестност остава извършителят и не е ясно дали варненската зоополиция се е заела със случая.

„Беше прекрасна, пътуваше навсякъде с мен. Всичките ми приятели я обичаха много и бяха свикнали постоянно да ме виждат с нея”, каза шокираната Даниела, за която все още е трудно да повярва, че Рокси е станала жертва на подобно нагло престъпление.

Припомняме, че преди месец, домашна котка е била застреляна на същото място. Убиецът е бил разкрит. А ужасната постъпка е била извършена, защото животното на съседа го дразнело и той разрешил въпроса с оръжие.

Ние от „Гласът на младите хора“ питаме докога ще се извършват престъпления без наказания в нашата държава? Недопустимо е домашно животно да бъде убито на публично място, защото „пречи“ на някого. Ами ако куршумът беше убил човек, а не животно? Дали тогава нямаше да има по-сериозна намеса от институциите?
Изводите ги оставяме на вас!

Източник: dariknews.bg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s