Денят в снимки: Едни от най-красивите места в България

Днес в „Денят в снимки“ ще ви разходим из нашата страна. 

Красотата на природата на България е неуспорима и едва ли  в една статия може да се съберат всички красиви кътчета. 

Родината ни предлага страхотна природа и културни забележителности, които със сигурност биха оставили добри впечатления във всеки. 

Определено след като изгледате всички  тези снимки ще си кажете: „България е супер яка!“

*********

Лозенец


 Не говорим за квартала в София, а за курорта на Черноморието,който се намира преди малкия град Китен. Приказните плажове с фин пясък, в съчетание с красива природа наоколо, правят курортното селище едно от най-красивите места в България. Наблизо се намират парк Странджа, природен резерват Ропотамо, Ботаническа градина и крепостта Кастрицион, където също бихте могли да отскочите и да се насладите на природните дадености.

Рилският манастир


Много хора го наричат Йерусалим на България, тъй като е един от най-значимите паметници на културата и символ на духовната ни обител. Влизайки в двора му, ще бъдете очаровани от царящата хармония между отделните части на постройката. Тя притежава изящни арки в черно и бяло и пет купола, почти достигащи необятното небе. 

Созопол


Един от най-старите градове на българското Черноморие. Любимо място за много туристи, които искат да се докоснат до отминалите исторически времена. Градът е построен през VI век пр. н.е. Тогава се е казвал Аполония и все още могат да се видят автентични за този период къщи и постройки.

Пловдив


 Вторият по големина град в България е създаден преди 6000 години върху 7 хълма, наричани “тепета”. Старият град е известен със своята архитектура в типичен български възрожденски стил. Можете да видите къщи с уникални фасади в различни цветове. Амфитетърът е също доста добре запазен и много

Белоградчишката крепост


Белоградчишката крепост е построена от човешка ръка преди много години. Визията и архитектурата й са толкова зашеметяващи, че беше номинирана за едно от Новите седем чудеса на света през 2009 г., но така и не бяха избрани. Въпреки това си заслужава да бъде видяна на живо.

Велико Търново


Велико Търново е била столица на Втората българска държава през XII до XIV век. Достигайки до портите на крепостта Царевец, може да се усети величието на средновековния дворец, където са управлявали царе през 1393 г. Вечер всеки посетител може да се наслади на светлинното шоу, което озарява крепостта.

Мелник 


Мелник е най-малкият град в България, но е известен и с това, че там се произвеждат едни от най-хубавите сортове вино. Стъпите ли на тази земя, незабавно трябва да посетите Мелнишките пирамиди и Роженския манастир.

Православният храм „Св. Александър Невски“


Православният храм „Св. Александър Невски“ е емблематичен за столицата ни и едно от местата, които са най-често посещавани от туристите. Храмът представлява внушителна петкорабна кръстокуполна  базилика в неовизантийски стил  с множество куполи. През 1955 г. „Св. Александър Невски“ е обявен за паметник на културата с национално значение. Освен това той е първата по големина напълно завършена и действаща катедрала на Баланския полуостров.

Хисарлъка


Хисарлъка е късноантична и средновековна крепост, която се издига на 2 км югоизточно от Кюстендил. Тя е определена за архитектурно-строителен паметник на културата с категория „национално значение”. Датира в края на 4 век, преживява Първата и Втората българска държава и е съборена от османските завоеватели през 15 век. Днес тя отново е възстановена, а от нея се вижда прекрасна гледка към града.

Село Боженци


Село Боженци, област Габрово сякаш е запечатало времената на нашите прадеди. То е създадено след османското нашествие в Търново в края на 14 век и се разраства през Възраждането. Неслучайно селото е обявено за архитектурно-исторически резерват – къщите са уникално красиви, в старинен стил, и има забрана за изграждането на различни постройки.

Източник на информация и снимки: economic.bg

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s