Мотористите отвръщат на удара!

Така може да опишем отговора, който те дадоха днес след изказването на Сюлейман Гьокче, относно случая с Фарук Бекташ.

Припомняме, че Бекташ уби двама мотористи край Драгоман и избяга. След това беше под домашен арест, но „надхитри“ съдебната система и изчезна. 

В момента не се знае къде се намира.

Заради този случай имаше протест пред турското посолство и точно по тази причина е и изказването на турския посланик в ефир.

2111143205
Снимка: Нели Тодорова

Вижте още: Турчин уби двама мотористи – българският съд го пусна

Изказването на посланика

Посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче изрази възмущението си от вчерашния протест пред турското посолство, заради гастърбайтера Фарук Бекташ, който уби на пътя семейство мотористи, а сега се укрива от съда.

„Демонстрацията е незаконно организирана и криеше потенциала да се превърне в насилствена. Не знаехме защо тези мотоциклетисти са пред посолството, но те се опитаха да нахлуят в него“, коментира посланикът в предаването „Денят“ на Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че разчита на закрилата на местните власти и определи ситуацията като скандална. „Не можем да бъдем отговорни за гражданин на Турция, това е прерогатив на българските власти“, категоричен е Сюлейман Гьокче.

Мотористите отвръщат на словесния удар

Мотористите не закъсняха с отговора си към посланика Сюлейман Гьокче.

Те не можаха да оставят толкова лесно да се размине на посланика, заради изказването му, че са искали да нахлуят в посолството, като единствено полицията ги спряла.

Те са публикували писмото си в сайта Riders.Live, а OFFnews го препечатват с  незначителни съкращения. Ние също публикуваме отговора на мотористите. 

„Господин посланик, радваме се, че сте коментирали мирния протест пред посолството на република Турция днес. Радваме се, че сте ни обърнали внимание, въпреки опитите за изопачаване на истината, дали от ваша страна, дали от подчинените Ви. А истината е съвсем проста. Ваш поданик, господин посланик, уби двама български граждани и избяга от закона. Не знаехте защо има мотористи пред посолството на република Турция ли? А за убийството знаехте ли ? Надяваме се да сте знаели, ако ли не, то вече разбрахте. За това бяхме там. Да разберете.

Извиняваме се за неудобството, което сме Ви причинили, с шума, който вдигнахме на отсрещния тротоар. За Вас може да е незначителен случай, но за нас двама приятели си заминаха. Не „заминаха“, господин посланик, бяха убити. Бяха убити от Ваш поданик. Все още ли се чудите какво търсим там?

Както Вие сам казахте, тези мотоциклетисти са „пред“ посолството. Пред, господин посланик, а не във. От кога Вие се разпореждате къде и как могат да седят граждани на република България на собствената си територия? Медиите са пълни с кадри от днешните протести пред посолството на република Турция и в тях можете да видите, че никой, по никакъв начин не се е опитвал да нахлуе във вашето посолство. Точно обратното, мотористите седяха на отсрещния тротоар. Фактът, че с тях имаше и полиция не Ви ли говори, че органите на реда са известени? Или трябва Вас лично да помолим за разрешение в собствената си страна? Цял ден медиите тръбят за предстоящи протести пред посолството на република Турция, а Вие не сте разбрали ? Ми явно не Ви интересува обстановката в страната в която сте посланик. Явно за друго сте тук.

И господин посланик, вместо да коментирате кой къде се е събирал, не е ли най-нормално да изразите съболезнования на убитите, ей така, от куртоазия поне? Не е ли също така нормално, щом толкова Ви интересува, та чак коментирате, да поканите представители на същите тези мотористи да Ви обяснят защо са там ? Не се притеснявайте, господин посланик, не сте изпуснали момента, ние утре пак ще бъдем там. И в други ден. И в по-други ден…. Ще имате възможност да се срещнете с представители на мотористите. Ако искате разбира се.

Трябва ли мотористите да имат повече права на пътя?

Припомняме, че мотористите още от миналата седмица протестират заради убийство и на друг моторист на Ломско шосе в София.

Тогава те поискаха правата им на участници в движението да бъдат зачитани.

Мотористите също казват – „Пазете ни на пътя“, но в същото време продължаваме да виждаме ниската им култура на шофиране. 

И тук следва логичният въпрос: Отново ли наблюдаваме група хора, които изискват техните права да бъдат зачитани, но самите те не зачитат чуждите?

Може да споделите мнието си по темата в нашата анкета:

Анкета: Трябва ли мотористите да имат повече права на пътя?

Advertisements

One thought on “Мотористите отвръщат на удара!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s