На поредния съдебен куроиз станаха свидете днес над 30 мотористи, които влязоха днес в съдебната зала на Столичния апелативен съд.

Мотористите чуха официално, че Фарук Бекташ, който уби двама моторисити край Драгоман, е изчезнал.

Бекташ, който бе под домашен арест, не е длъжен да се яви пред апелативната инстанция.

Днес обаче в съда бе отчетна постъпила докладна от полицейски служител на СДВР, че обвиняемият се е отклонил от адреса, определен му за изпълнение на домашния арест. След 9 ч на 31 юли той не е открит там.

Как може толкова лесно да изчезне обвнияем?

Няма да спре да ни учудва как може толкова лесно някой да избяга от отговорност в нашата държава. Под домашен арест, ама видиш лесно може да си прекрати сам човек този арест.

Интересното е, че в съда, не се явиха и двамата упълномощени защитници на Бекташ, които уведомяват съда, че се оттеглят от защитата му „поради остри противоречия с него, включително отклонението на обвиняемия от адреса“.
Бекташ не остана в ареста на първото дело, защото посочи, че е наел апартамнт в София. Макар че прокуратурата протестира, че има разминаване в 2 адреса – един на ул. „Княз Борис“, друг – в кв. „Враждебна“, съдът го остави под домашен арест и му забрани да напуска страната.

Да нахитриш съдебната система!

От фактите, които прочитаме е ясно, че на практика Фарук Бекташ„надхитри“ съдебната система, като е бил на адреса само един ден – на 30 юли, а на 31-ви вече СДВР(която трябва да съблюдава изпълнението на мярката, б.р.)установява, че е изчезнал.

Това предизвика бурни коментари на рокерите в съдебната зала.

Вижте още: Абе, къде е гъркът?!

Днес от обвинението настояха да се даде ход на делото, защото е редовно уведомен, а и има служебен защитник.

Въпросният служебен адвокат Даниел Димитров пледира да не се дава ход, а да бъде обявен за местно и после за общодържавно издирване. Той се оправда пред журналисти, че едва вчера е научил, че ще се явява и няма никаква представа за местонахождението на гастарбайтера.

Съдът прие, че неявяването на обвиняемия не е уважителна причина да не се дава ход на делото и го стартира.

След кратко САС постанови да промени мярката за неотклонение в задържане под стража и едновременно обяви Фарук Бекташ за общодържавно издирване. Той е роден в турско село, но има и постоянен адрес в Германия.

След процеса възмутени мотористи коментираха, че това „не е държава“ – за двойно убийство да не могат да те накажат. В яда си те обявиха, че ще протестират и пред турското посолство, и пред Съдебната палата. 

Трябва ли мотористите да имат повече права на пътя?

Припомняме, че мотористите още от миналата седмица протестират заради убийство и на друг моторист на Ломско шосе в София.

Тогава мотористите поискаха правата им на участници в движението да бъдат зачитани.

Мотористите също казват – „Пазете ни на пътя“, но в същото време продължаваме да виждаме ниската им култура на шофиране. 

И тук следва логичният въпрос: Отново ли наблюдаваме група хора, които изискват техните права да бъдат зачитани, но самите те не зачитат чуждите?

Може да споделите мнието си по темата в нашата анкета:

Анкета: Трябва ли мотористите да имат повече права на пътя?

Източник на информация: ClubZ

Advertisements

2 thoughts on “Турчин уби двама мотористи – българският съд го пусна

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s