История за жестокост, облечена във власт

Така обявиха историята, която ще ви разкажем сега, колегите от Нова телевизия.

Ние обаче мислим, че това е слабо определение за разигралата се случка в Плевен

Накратко:

Мъж от Плевен е зверски пребит и унижаван, а обвинен за побоя е общински съветник от ДПС.

Какво точно се е случило? 

Даниел Дереков е жестоко пребит, докато ловял риба с приятели в блатото на село Каменец. Ден след инцидента е арестуван Методий Петков – стар познайник на полицията.

До агресията се стигнало, защото общинският съветник решил, че Даниел лови риба в частния му язовир.

Методий Петков е в ареста. Въпреки случилото се обаче обвинението му е единствено за средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Петков е избран за съветник на изборите миналата година – човек с богато криминално минало, задържан за побой и рекет, но досега не е осъждан за нищо.

От ДПС смятат, че става въпрос за битов инцидент.

Но наистина ли е така? Нашите управлявщи определено започнаха да злоупотребяват с властта дадена им от народа, който те пребиват. Докога ще търпим всичко това? 

Не е ли време наистина да се събудим от дълбокия сън, в който се намираме. 

В този случай обаче има някаква светлина в тунела

Днес се разбра, че общинският съветник  Методи Петков остава в ареста. 

Това реши Апелативният съд във Велико Търново. Магистратите не уважиха жалбата на задържания, съобщиха от прокуратурата.

Методи П. и още две лица /Мариян Б. и Христо П./ са привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Плевен, за това, че през нощта на 26 срещу 27 юли в околностите на с. Каменец, обл. Плевен, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж.

Но историята не спира дотук. Ние не сме свидетели само на побой над мъжа, а на същинска гавра, която завършва с ядене на прясна риба. 

Да, правилно прочетохте.

Освен за всичко написано по-горе, на мъжете е повдигнато обвинение и за хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия /карали го насила да консумира прясно уловената риба/, уточняват от обвинението. 

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че задържаният Методи Петков е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение.

Привлечен е като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. С оглед минали осъждания съществува реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление, поради което взетата мярка задържане под стража трябва да бъда потвърдена като правилна и законосъобразна.

Определено решението на съда е обнадеждаващо, че всяко престъпление, независимо от кой е извършено ще има своето наказание. Проблемът обаче е, че този общински съветник въобюе си е помислил, че ще му се размине и дори е прекрачил много граници.

Надяваме се този случай да не се забрави и този човек да понесе отговорнсот за действията си.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s