Талантливата изпълнителка е била номинирана за прием в благотворителната фондация на футболиста, но в последния момент е била отхвърлена, съобщава „24 часа“ по информация на бащата на Крисия – бизнесменът Марин Тодоров.

Той сподели горчивината си от това пред „България Днес“.

Кандидатстването за фондацията е било преди време, но едва сега случката придобива обществена гласност.

„Крисия кандидатства за фондацията и в нито един момент не съм имал съмнение, че ще я приемат. Неочаквано научих, че получава отказ, а причината за това е повече от смущаваща… От фондацията обясниха, че Крисия няма как да бъде приета, тъй като има прекалено малко награди от музикални конкурси. За тях била важна бройката. Дъщеря ми има две отличия, но те са от много престижни надпревари. Тя спечели второ място на „Детската Евровизия“, за което знае цяла България. Освен това завърши на второ място на престижен конкурс в Русия през миналата година. За фондацията на Димитър Бербатов това изглежда, че не е достатъчно и я отхвърлиха. Дъщеря ми може да се яви на 20 конкурса и да ги спечели сигурно само в рамките на един месец. Но не мисля, че това е нормално и че трябва да се търси бройка по този начин“, призна разочарованият Тодоров.

Припомняме, че на 10 юни тази година бяха връчени годишните награди „Успелите деца на България“ на фондацията на Димитър Бербатов.

Тогава Давид Мавродиев за трета година трябваше да получи приза за благотворителност, но реши да го откаже. Причина за това бе подписано от Бербатов писмо до премиера Бойко Борисов, съдържащо обидното определение „шепа псевдоеколози“.

Бербатов и още 26 от най-големите спортни идоли на България писаха до премиера с апел да разреши изграждането на втори лифт в Банско и въобще за развиване на туризма чрез нови съоръжения.

Осмокласникът Давид Мавродиев е активен участник в кампании, защитаващи българската природа.

Бащата на Крисия разказа и за още една любопитна случка с участието на дъщеря му и бившия капитан на националния отбор по футбол, съобщава „България днес“.

В края на миналата година Бербатов заснел календар заедно с талантливи деца от фондацията. На снимките присъства и Крисия. „Дъщеря ми стана част от фотосесията, макар че не е част от фондацията. Тя се включи напълно безплатно и с майка й не сме търсили никакви облаги от продажби. Дори и сами си платихме разноските за фотосесията и не сме търсили подкрепа от никого. Но вярвахме, че това е знак, че ще стане част от фондацията. Уви, останахме излъгани в очакванията си и Криси не стана част от фондацията, която можеше да й даде допълнителна подкрепа в музикалното й развитие“, каза още бизнесменът от Разград.

В публикацията е използвана информация на „24 часа“ и „България днес

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s