Най-малко шестима души се смята, че са били убити в петък вечерта, на 22 юли 2016 г. при стрелба в търговски център в Мюнхен. Нападателите все още са на свобода.

Стрелците открили огън в ресторант на McDonald’s и продължили да стрелят и на улицата, преди да влязат в мола Olympia-Einkaufszentrum OEZ, който се намира на улица Hanauer Strasse 68, край олимпийския стадион в южния германски град.

Нападението започнало преди 18:00ч. българско време и властите очевидци съобщават за трима въоръжени мъже. Най-малко 20 души са ранени, съобщи Петер Бек, говорител на полицията в Мюнхен. Градът остава блокиран и издирването продължава. Според полицията „това е терористичен акт „, съобщи Маркус Да Глория Мартин, говорител на полицията.

В града се провежда мащабна полицейска операция и много райони са блокирани. Жертвите са най-малко 8 души. Властите призоват хората да се приберат по домовете си и да не излизат, както и да не публикуват снимки на силите на реда и нападателите.

Шефът на кабинета на Ангела Меркел, Петер Алтмейер каза по германската телевизия, че не е възможно да се потвърди терористична връзка, но разследването продължава . Не се изключва обаче нито една хипотеза.

Полицията съобщи за девета жертва. Проверява се дали не е на нападател. Много полицейски части са съсредоточени в Мюнхен, където е обявено извънредно положение. Към момента няма данни за пострадали български граждани в града.

Източник: bloombergtv.bg‎

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s