Всички помним верижната катастрофа разиграла се в тунела “Витиня“  посока Варна.

Това се случи миналата година на 8 октомври, когато в този тунел загинаха 3-ма души – двама мъже зад волана и жена пътник в една от колите. 14 бяха ранените, сред които бременна жена и дете. Участниците в този пътен инцидент бяха 51 превозни средства, като 10 от тях тежкотоварни.

Днес една новина потвърди първоначалната цел на МВР –  в казуса с инцидента в тунела „Витиня“ лошите да са гражданите. Тоест ние. Защото видите ли МВР успя да затвърди първоначалната теза, че инцидентът е причинен от несъобразена скорост и къса дистанция.

Днес двама души вече са обвинени за верижната катастрофа в тунела на смъртта. 

На лицето В. Б. З. е било повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на П. М. Б и причинена средна телесна повреда на М. С.Ф. – престъпление по чл.343, ал.4вр.ал.3, б.“б“,пр.1вр.чл.343, ал.1вр. с чл.342, ал.1 от НК.

На И. Р. И. е повдигнато и предявено обвинение за причинена по непредпазливост смърт на повече от едно лице – Й. Н. Г. и Д. И. С. – престъпление по чл.343, ал.3,б“б“,пр.1вр.чл.343, ал.1вр.чл.342, ал.1 от НК.

На двамата обвиняеми са взети различни по размер мерки за неотклонение „Гаранция в пари“- 1000 лв. и 800 лв.

Разследването по делото обаче продължава.

Материалите по досъдебното производство ще бъдат докладвани от разследващия орган на наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – София с оглед произнасяне по връщането на моторни превозни средства, приобщени по делото, на техните собственици, както и за преценка на необходимостта за извършване на други действия по разследването и разделяне на досъдебното производство по отношение на причинени телесни увреждания на други лица, участвали в пътния инцидент и причинени значителни имуществени щети на моторни превозни средства.

Но схемата е ясна. Друг вариант не се гледа. Виновни са участниците. Тези, които бяха в капана на тунела с риск за живота си. Виновни са и онези, които загинаха в този ден. 

Виновни сте вие!

Не МВР и това, че нямат силата да си признаят, ако наистина има грешка. Не журналистите, които сдъвкаха темата и след това я оставиха да хваща прах.

Но нас продъжлава да ни човърка онази теория, че е имало нещо разлято по пътната настилка.

Дори  институциите започнаха работа по версията за разлято гориво по пътната настилка, за която много от пострадалите засвидетелстваха, но тя се потули набързо.

Именно тук е моментът да се замислим кой пазят медиите и МВР? Имало ли е такова гориво и на коя фирма е цистерната, която го е разляла? Има ли връзка тя с определени кръгове фирми близки до властта?

Отговор все още няма, но три жертви има.

Свидетели твърдят, че ътят е бил прекалено хлъзгав, дори и спасителните екипи трудно са се придвижвали сред пострадатели, за да им помогнат. Тази теория също някак си не бе интересна за МВР и медиите. Защото тази течност била разлята, вледствие на течове от автомобилите в катастрофата. Колко удобно. Точно толкова, колкото обяснението на МВР, че няма камери, които да докажат друго.

Какво точно причини тази трагедия няма да разберем може би никога.

Защото в България иституцията наречена МВР, никога няма информация, а дори и да има не я дава. Пък журналистите не я и търсят. Или им се казва да не я търсят.

И така накрая виновни за инцидента излязоха участниците в него.

Трима човека намериха смърта си в тунел, а държавта им каза, че това е тяхна грешка. Журналистите потвърждават.

Порочния кръг се затваря, а истината остава някъде там в тунела на смъртта.

Ние от „Гласът на младите хора“ продължаваме да следим случая и отблизо ще ви информираме за всяко едно действие по делото. 

Обвинени вече има. Но дали са правилните хора?

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s