Висши полицаи празнуват с мафията, а журналистите мълчат …

На 9-ти юни станахме свидетели на наркобитката между Димитър Желязков – Митьо Очите и Божидар Кузмоанов – Божо Кравата или Козела.

Дни наред по медиите се говореше само за това и Слънчев бряг стана основен център на медийния интерес.

Интересна подробност обаче е убягнала на медиите няколко дни преди самата престрелка.

Убягнала или нарочно премълчана?

Защо журналистите така удобно наблягат на някои теми, а други ги пренебрегват все едно не са се случили. Докога журналистиката ни ще е слуга на някой. Кога наистина ще започне да показва цялата истина, а не тази, която е удобна на някого?

Какво медиите са пропуснали да ни покажат ли?

Едно парти. Но не каквото и да е парти.

Дни преди престрелката в Слънчев Бряг частно парти събира в ресторант-клуб „24“ в Поморие висши магистрати, полицаи, държавни служители и бизнесмени.

Това разбираме от последното разследване на сайта „Биволъ“.

Сред присъстващите на партито са шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и главният секретар на МВР Георги Костов. Празненството, което се е състояло на 3 юни вечерта, е организирано от новия районен прокурор на Несебър Радост Бошнакова по повод нейното скорошно повишение.

Любопитна подробност е, че гостите на партито са охранявани от НСО, полицаи и… в сянка вероятно мутрите на Козела.

От „Биволъ“ не знаят кои и колко са, защото това би трябвало да се установи само от независимо разследване, но такова в България е невъзможно да бъде проведено.

Няколко дни по-късно същите мутри влизат в кръвопролитна престрелка в оживено от чужди туристи заведение с „колегите“ си от групата на Митьо Очите.

И колкото и Борисов да искаше да изкара, че всичко това е  „махленска свада и спор за паркомясто“, то самият Главен Прокурор Сотир Цацаров чрез изявления в медиите, заяви честно, че става въпрос за „наркомясто“ и е възможно съучастие на служители на МВР в мафиотските схеми в курорта. Цацаров призна, че мафиотската стрелба е заради спор за територия за престъпна дейност.

Въпросът е кого или какво прикрива Борисов с първоначалната си трактовка за стрелбата на месо в туристическия курорт?

На кого е заведението, в което се събират магистратите?

Новият Районен Прокурор на Несебър Бошнакова, която отговаря за правоохраняването в мафиотския анклав, разпраща покани на десетки колеги и големци за сбирката в ресторанта, който е на Пламен Петков – Помориеца.

Пламен Петков не е случаен човек. Той е бил приближен на покойния бос Бай Миле, а впоследствие и съдружник на вдовицата му –  Силвия Панагонова. Двамата влизат в конфликт за имоти и бизнес интереси в Слънчев бряг.

Сегашната престрелка в курорта е направо детска игра в сравнение с тази през 2013 между тези двамата.

Започнал като спор, техният конфликт прерасна направо в зрелищна гангстерска война, която спечели зловеща международна известност, защото се разгоря отново пред ужасени чужденци в разгара на летния сезон.

Именно Петков се явява началник на Божидар Кузманов – Кравата и ударната му бригада.

След случилото се на 9-ти юни в Слънчев Бряг Петков  е изчезнал и вероятно в момента не е в Българи, но на 3 юни той посреща и обгрижва гостите на ресторанта, където пируват висшите държавни служители и магистрати.

Едно от теориите е, че срещата между бандите на Очите и Козела е трябвало да бъде в този ресторант, но в последствие се е преместила в Слънчев Бряг.

Защо МВР не отговарят на въпросите на „Биволъ“?

От сайта „Биволъ“ са изпратили предварително въпроси до МВР и Прокуратурата, дали висши кадри на МВР и магистрати са участвали в това събитие на 3 юни.

До момента този факт не е отречен от нито една институция, а мълчанието на въпросите на колегите  е красноречиво. При всички случаи обаче провеждането на подобни „мероприятия“ разкриват Мутро-олигархичния модел на управление в България.

Участват ли полицаи в схемите за наркотрафик?

Многократно в публичното пространство е излизала информация за полицаия, които не само, че прикриват, но са и част от схемите за наркотици в Слънчев бряг, а и не само.

Тук отново отговор на въпросите, които Биволъ зададе на МВР и Прокуратурата относно преписките, с които районни полицаи от Несебър са сигнализирали за съучастие на техни колеги в наркотрафик като дилъри и закрилници на хората на Митьо Очите.

И до днес обаче никой не реагира на тези информации.

Докога хората, които трябва да ни пазят ще са замесени в престъпните схеми толкова навътре?

Кога системата най-нкарая ще започне да работи както трябва?

Цялото разслeдване на „Биволъ“ може да прочетете ТУК.

Разследването относно участието на полицаи в наркотрафика може да прочетете ТУК.

3 thoughts on “Висши полицаи празнуват с мафията, а журналистите мълчат …”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s