Вълците на ПУТИН не трябва да влизат в България!

putin-reuters

 Четете внимателно. Особено привържениците на Русия и нейната политика.

Основната причина поради, която смятам, че тези хора, т.нар „Нощни вълци”, нямат работа в България е хибридната война, която през последните години намери почва у нас. Нека не забравяме и информационната такава, която е част от хибридната. Тук е моментът да припомним, че за това имат вина политическите формации, близките до Русия и не само, както и неправителствени организации, прилежащи към политически формации, които извършват дейност на територията на България, без да са притеснявани от нашите служби, което е НЕЛЕПО!

За „хибридната война“ може да се говори много, но най-важното нещо, което трябва да знаете за този вид „война“ е следното:

Хибридната война може да се характеризира с използване на дезионформацията за създаване на уж „благоприятна“ ситуация за реализиране на определен замисъл, организиране и финансиране на бунтовници за сваляне на режими, при фалирали държави, диктаторски или неудобни режими.

И по точно:

„Хибридната война“ съчетава прилагането на конвекционални методи с похвати от партизанската война, прикрито подпомагане на сепаратиски групировки, кибератаки и пропаганда, икономически натиски и действия, противоречащи на международното право.

Иначе казано, съчетаването на военни и невоенни действия за постигането на поставените цели.

Информационната война.

В България хибридната война се свежда до информационната такава, която се характеризира, като използва методи и механизми за въздействие върху умовете на хората в областта на идеологията, религията, историята, философията, науката.

Целта е да се натрапи в умовете на гражданите на дадена държава грешната представа за това, какво всъщност се случва в обществото.

Да се върнем на темата с руските рокери.

Тази банда известна като „Нощните вълци” има намерение да посети България на 30 юни тази година. Това всички го разбрахме, но разбрахме ли какви са мотивите за посещението им в България? Или по точно анализирахме ли мотивите за това посещение?

За жалост не. Липсата на конкретика буди съмнения у гражданите и журналистите. Особено в случаите, когато става въпрос за хора близки до Кремъл и в частност до руския президент Владимир Путин.

Това, което се знае като официална инфорамция, е че тази група рокери е щедро финансирана от Кремъл. Като според организаторите този проект цели укрепване на диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език. Във всяка от държавите ще бъде засадено „славянското дърво“ липа като символ на единството на славянските народи – „стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората“, съобщи „Дневник“ преди два дни.

Имаме ли нужда обаче от сплотяване на „славянските народи“, загубен ли е диалогът между тези народи при положение, че Република България има представителства под формата на посолства?

Какво символизира  „славянското дърво“, което се явява липа символ на единството на славянските народи. Какво точно означава по дяволите?

Според Андрей Бобровский, ръководител на проекта „Нощни вълци. Пътища на Победата“, основната мисия на мотопохода е, че „в днешна Европа е в ход акция за разединение на народите – и сред славянските това е особено ярко изразено – и затова трябва да помним общото си минало и да пазим славянския свят, да не позволяваме на Запада и на разни политици да нарушат „народната дипломация“.

Русия през последните години има своите интереси в ЕС и НАТО, и в часност към България. Все пак дълги години сме били „партньори“ под всякаква форма.

Тезата ми е следната:

След 27 години преход в България десните формации и левите такива продължават да водят ожесточена битка, която се разделя на много флангове – исторически, политически, икономически и др.

Примерно новината, че руска фирма ни осъди за 620 млн. евро за спирането на АЕЦ „Белене“ предизвика множество обвинения от двете страни. Не напоследно място е и решението на Борисов да откаже на инициативата на НАТО за сформиране на флотилия в Черно море, която да парира евентуална руска агресия. При този случай отново в различните медии в България се „замеряха“ с информация.

Иначе казано, целта е да се провокира разнобой в две организации, като по този начин обществото се разделя на две или три части.

Като пример мога да посоча анкетата „Съгласни ли сте руските рокери да влязат в България?“, която преди няколко дни предизвика бурни коментари и естествено различни реакции от страна десните и левите.

Анкетата събра близо 7200 гласа, като целта ни беше да анализираме различните мнения.

Ето как отговориха хората на въпроса „Съгласни ли сте руските рокери да влязат в България?“: 2,672 са отговорили, че са съгласни рокерите да дойдат в нашата страна, защото Русия няма лоши намерения към България. От къде знаят гласувалите, че Русия няма лоши намерения към България? Не на последно място трябва да отбележим факта, че лидерът на „Нощните вълци“ е включен в новия черен списък на лица със санкции, оповестен от президента Барак Обама.

1648 души са посочили, че нямат против това посещение, защото ние сме славяни. Ние сме славяни, но това не бива да се натрапва нито да се пропагандира, защото по тази тема според мен може да говорят запознати хора. Имам предвид историци. Това отваря нова страница на хибридната война, която помества в страниците си партиотизма на българите и до болка познатите им лозунги. Припомням, че въпросната рокерска група ще посети Шипка, Троянския манастир, София и Рилския манастир, след което ще продължи на запад.

709 души са отговорили „Не, защото България трябва да се разграничи от Русия, тъй като е членка на НАТО и ЕС“. България не бива да се разграничава от дипломатически отношения с която и да е държава. Ние трябва да търсим изгода за нашата икономика. Изключвам тези, които агресивно налагат политиките си, чрез пари и лобизъм. Каквато всъщност е политиката на Русия спрямо определени кръгове фирми и политици в България.

За отговорът „Не, защото хибридната война, която се води от Кремъл вреди на българската демокрация“ са гласували 2109 души. Относно хибридните заплахи и за противодействието им, трябва да отговарят тайните служби и в частност контраразузнаването. В случая с България структурата, която би трябвало да се занимава с това, е ДАНС.

Като заключение мога да кажа, че масово българският народ е дезинформиран, а уж инфомрация го залива ежедневно.

Според мен „хибридна война“ и в частност информационна, се води между медиите, като по този начин се разделя обществото, което пък от друга страна води до лесното му манипулиране.

Настоящата публикация да служи като отворено писмо до министъра на външните работи Даниел Митов.

Автор: Веселин Диманов
За да критикувате автора или да го понаучите на нещо ТУК.

21 thoughts on “Вълците на ПУТИН не трябва да влизат в България!”

 1. НОЩНИТЕ ВЪЛЦИ ТРЯБВА ДА ВЛЯЗАТ В БЪЛГАРИЯ И ДА ПООСТАНАТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ЗАЩОТО ТАКА ЩЕ СПЛАШАТ НАШИТЕ ЦИГАНИ И ТУРЦИ КОИТО ТАКА СА СЕ РАЗПИЩОЛИЛИ ЧЕ НИЩО И НИКОЙ ДРУГ НЕ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ !А ПЪК ЗА УПРАВНИЦИТЕ ДА НЕ ГОВОРИМ ТЕ СА ПЪЛНА СКРЪБ !ИДВАЙТЕ МОМЧЕТА НЕ СЕ БАВЕТЕ !ОТ ВАС ЩЕ СЕ УПЛАШАТ И НАШИТЕ МУТРИ !ИДВАЙТЕ НЕ СЕ БАВЕТЕ ДОКАТО ИМАМЕ ВСЕ ОЩЕ ТЕРИТОРИЯ !ТЕЗИ КОИТО НЕ ВИ ИСКАТ СА ПЛАТЕНИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ !!!!

  Харесвам

  1. Елена Карабельова,силно се съмнявам,че сте българка. Но това не е важно. По-важното е , че „ Човешкият мозък и мисъл не се забелязват,но отсъствието им се усеща “

   Харесвам

  2. Елена,илно се съмнявам,че сте българка. Но това няма значение. По-важното е , „ Човешкият мозък и мисъл не се забелязват,но отсъствието им се усеща „.

   Харесвам

 2. По отношение на масовата дезинформираност на населението, както ѝ по изказването че България трябва да си гледа интересите съм напълно съгласен. Това е факт. Но има неизбежни глупости, те просто трябва да се случат. И как да не е разделяно населението ? Какво се случи с Югославия, Украйна, та дори Балканите. Само да Ви направя една вметка. Вземете територията на Балканският полуостров и го съпоставете с броя на „държавите“ на тази територия и към това число прибавете броя на конфликтите между тези страни, страни който имат един корен – това е един народ. И ще ми кажете, че няма за какво да се обединяваме, та ние неможем да се понасяме с нито една от съседките ни. Това могат да са думи само на човек, който има за цел още по-голямо разделение.

  Liked by 1 person

 3. В първата част на статията авторът много добре описва какво е това хибридна война и предпоставките за това . На този фон неможе да не се забележи че това са всички действия предприети от САЩ в България последните 27 години . Много ми харесва когато встремежа си да си изпишат веждите някои хорица си вадят очите – Понеже подобни действия отстрана на Русия на наша територия няма .

  Харесвам

 4. Дали някой от пишещите тук може да отговори без политически и журналистически клишета на следните въпроси?
  1). Кой първи въведе понятието „хибридна война“ и какво е неговото съдържание? Чия своя политика започна да оправдава с него?
  2). Какво трябва да бъде отношението към страна, разпалила пряко или с финасирани от нея военни групировки най-много войни в съвременния свят, например от 60-те години на миналия век до този момент? Трябва ли нейният морал във външната й политика да се нарича демократичен и в полза на световния мир, след като резултатите доказват коренно противоположното навсякъде по света?
  3). Откъде пишещите по-горе знаят дали Русия има лоши или добри намерения спрямо страната ни? От своите лични психотерапевти ли, от своите партийни лидери ли или от неизвестен източник? Защо се плашат от един мотопоход на група рокери и се страхуват от техния лидер? Какво ни интересува мнението на Обама за този човек и нима ЦРУ и ФБР са меродавни в определянето кой е добър и кой не е? Да напомня ли на всезнайковците, че и Ясер Арафат дълго време бе в американски списък на терористи или кога и защо американският „възпитаник“ Осама Бин Ладен бе включен в него?
  4). Дали е военно престъпление една държава, разположена на един континет, може да бомбардира сгради на официални държавни медии и частни жилищни домове в друга държава и от друг континент?

  Liked by 1 person

 5. 90 процента от Българите ще карат на русские рокеры бобре дошли братишки а напенить на автора да докаже нещо като сто пути повторять Хибридна война без да знае какво означала така че последната ни дума е очакваме ви братушки

  Харесвам

 6. До тук ясно. Сега очаквам с нетърпение някоя статия за дейността на Америка за България,
  БХК и т.н. Може и за това какви ги дялкат чуждите посланици у нас. Например турския и френския.

  Liked by 1 person

 7. Омръзна ми от психопати които сънуват хибридни войни, още повече, нямащи идея от същността и. Автора спокойно може да се нарече с гореспоменатото определение !

  Liked by 1 person

 8. Тъкмо повод да им покажете на порканите блядове, що значи „ЕС“ и „Болгарский Стандарт“! Ще се изумят от постиженията на натовски Булгаристан! Одма ще се превъзпитат в ценности. Ако не умрат от смях преди това.

  Харесвам

 9. Ами за какъв х.. Я правите тая анкета като разделяте народа ? Значи и вие сте част от хибридната война

  Харесвам

 10. Ако автора тук твърди, че е независим и изразява мнение, защо не разглежда ситуацията от различни страни? Аз виждам само анти пропаганда срещу русия и в частност срещу славяните! Защо авторе не разгледа компетентно, както се опитваш да ни покажеш мнението си, като разгледаш всички гледни точки и всички добри и лоши страни? Тук една от гледните ти точки може да е, че тези рокери имат и добри намерения, дори и подкрепяни финансово от Кремъл! Айде моля да се скриеш, че намирисва на платена статия!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Харесвам

 11. Da, vlizat. Bulgaria e obran bustan veche. Za kradene sa ostanali samo chushki I domati na poslednite starci po selata. Onezi s kostumite I kufarchetata vzeha de sto mozeshe da se vzeme. Neka doidat. Ako biah v Bulgaria daze stiah da gi priema v doma si i pitka da I’m opeka. Moze da pomognat s demografskata Kriza.

  Харесвам

 12. ПУТКАР СОРОСОИДЕН , ПРОМИТО ЕВРОПЕДЕРАСТКО МЕКЕРЕ. ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА СИ ЗАТВОРИШ ВОНЯЩАТА НА КЛОЗЕТ УСТА.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s