Мафията ли стои зад нарколабораторията в Самоков?

Разбиването на нарколабораторията в Самоков остави след себе си много въпросителни.

Все още не се знае точно на кого е тя, от колко време се извършва тази дейност в двора на ДГС Самоков и как така никой от служителите не е забелязал, че се извършва нещо странно, буквално на метри от тях.

Друго подозрително нещо е, че собственичката на склада, Милена Петрова, по-известна като вдовицата на Ивайло Чукачев, също твърди, че не е запозната с дейността в склада, който отдава под наем.

Как така никой не знае нищо и всички са изненадани от събитията в началото на месеца?

Ние от „Гласът на младите хора“ се свързахме със Софийска прокуратура, като поискахме от тях да разберем подробности по случая и докъде е стигнало разследването. От там ни увериха, че ще получим информация утре сутрин.

Потърсихме и кмета на Самоков, Владимир Георгиев, но той отказа коментар, тъй като все още не се знаят подробности по случая.

Вижте още: Нарколабораторията, за която никой не говори

Ние обаче продължаваме да търсим мнения от замесените лица, с цел да изясним колкото се може повече ситуацията.

Кои са Ивайло Чукачев и Милена Петрова?

Едно от главно действищите лица, в случая с разбитата нарколаборатория в Самоков, е Милена Петрова.

Оказа се, че помещенията, които се намират в ДГС Самоков и където се намира самата нарколаборатория, са отдавани под наем на пловдивчани от собственичката им,  която е именно Милена Петрова.

Петрова обаче е уверила органите на реда, че не е запозната с това каква дейност се развива в складовете.

Това не е първият път, в който името на вдовицата от Самоков влиза в медийното пространство.

Нейният мъж, Ивайло Чукачев, загина в катастрофа през 2007 година по пътя край местността Мечката. Докато беше жив, той беше известен като близък приятел на Константин Димитров-Самоковеца и негов бодигард. Преди да убият Самоковеца в Амстердам, двамата заедно с Цветан Василев-Хафти бяха съдружници във фирмата “Партньор” ООД.  Тя се прочу като една от списъка – нелоялни към агенция “Митници”.

Преди да бъде убит Косьо Самоковеца е трябвало да купи владения свързани с дружествата „М енд В Груп“ и „БенчМарк“ в центъра на курорта „Боровец“. Говори се, че Самоковеца е щял да купи земите чрез поставени лица, но определено сделката е била голяма. Това е било публична тайна в Боровец. Косьо е бил много предпазлив, защото вече му се е носела славата на контрабандист.

Два дни преди да стане сделката, Самоковеца е убит. След това земята е  купена от бившия му бодигард Ивайло Чукачев. Чрез Държавната агенция по приватизация тогава е взета по-голямата част от двора на Горското стопанство със сградите и всичко останало. Получени са 26 декара, след това са съборени гаражи, ремонтни работилници..

Хората от свитата на Косьо Самоковеца успяват през 2007 г. да извадят от горския фонд 8,8 декара в Боровец, като заплащат 176 256 лева.

След смъртта на Чукачев съпругата му Милена Петрова продава на „БенчМарк Фонд Имоти“ АДСИЦ един урегулиран поземлен имот. В документите е отбелязано, че и той е изключен от горския фонд през 2005 г. Сделката е за 2 245 000 евро.

По-късно, през 2009-та година, комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, заведе дело за имотите на Петрова.

Инспекторите на проф. Стоян Кушлев претендираха, че държавата трябва да прибере от вдовицата имане за 1 863 379 лв. Проверката им показала, че от 1988-а до 2005 г. Петрова и мъжът й имат приходи в размер на 282 минимални работни заплати, а 20 пъти повече разходи. Комисията подхванала Чукачев, след като получила от Софийската окръжна прокуратура уведомление, че приживе той е разследван за данъчни задължения в особено големи размери.

Ние се опитахме да се свържем  със самата Милена Петрова, за да чуем нейното мнение за събитията в Самоков от началото на месеца, а и да ни обясни как така не е знаела какво се случва в складовете, които стопанисва.

Това така и не се случи, и то не защото не успяхме да намерим човек, който знае нейния телефонен номер. Хора, които са близки до Петрова, просто отказаха да го дадат.

И сега следва логичният въпрос: Някой прикрива ли Милена Петрова и защо не може да се свържем с нея за коментар? Знае ли нещо повече тя за извършваните дейности в нейния склад? 

Позицията на директора на ДГС Самоков Александър Кроснев

За коментар по случая потърсихме и директора на ДГС Самоков Александър Кроснев.

Пред нас той коментира случилото се по следния начин:

„Няма как да коментирам случилото се, защото имотът, в който е открито това нещо, не е наш. Тези складове отдавна са купени и не са собственост на горското стопанство. Изобщо не знам какво се случва вътре, защото ние нямаме отношение към тях. Собственикът на склада си го дава под наем и ние не можем да се бъркаме.“

За положението, че все пак складовете са толкова близо до сградата на стопанството и е странно, че никой от служителите не е забелязал нищо, г-н Кроснев коментира: „Това си е друг собственик и честно казано не сме забелязали изобщо някакви хора да минават и да излизат. До този момент изобщо не сме подозирали, че нещо се случва. Наистина не мога да коментирам в момента, защото просто това не е в нашата част.“

Директорът на стопанството твърди, че в деня, в който е разбита нарколабораторията е видял за първи път Милена Петрова и до този момент изобщо не я е познавал. Също така заяви, че и той като кмета Владимир Георгиев не е запознат със случая и освен това, което вече ни е казал, на други наши въпроси не може да отговори.

В обобщение може да кажем следното:

Имаме една нарколаборатория, вдовица, която се покрива, две длъжностни лица, които не са запознати със случая и отказват подробен коментар и 10 дни след разбиването на лабораторията все още нито един задържан в лицето на неин собственик. 

Надяваме се полицията да си свърши работата и наистина никой да не се прикрива.

Ние продължаваме да следим случая!

Автор: Любен Спасов

 

 

3 thoughts on “Мафията ли стои зад нарколабораторията в Самоков?”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s