Нарколабораторията, за която никой не говори

Преди седмица ви запознахме със случая на разкрита нарколаборатория в Самоков.

Тема, която много от родните медии потулиха и може би много от вас още не знаят за нея. Тема, в която има толкова много въпросителни, че се чудим как това не е един от скандалите на седмицата.

Ние от „Гласът на младите хора“ обаче следим случая и зададохме въпросите си към съответните органи.

Но нека започнем отначало. Какво точно се случи?

В началото на месеца беше разбита добре оборудвана нарколаборатория в Самоков. Оказа се, че помещенията се намират в ДГС- Самоков и са отдавани под наем на пловдивчани от собственичката им – Милена Петрова, по-известна като вдовицата на Ивайло Чукачев.

Петрова уверила органите на реда, че не е запозната с това каква дейност се развива в складовете.

Задържаните до момента

Оказва се, че при обиска е задържан един пловдивчанин, а са иззети 9 кг. сух канабис, техника за 250 хил. лв. и едно живо растение. Заловени са още лица.  Двама души са задържани от служители на РУ- Самоков при полицейски операции по линия „наркотични вещества“.

На 8 юни при провеждането на полицейска операция на територията на гр. Самоков 22- годишен местен жител е предал доброволно на полицейските служители пликче с около 2 грама канабис. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и по случая е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК. Действията на криминалистите от РУ- Самоков срещу престъпленията, свързани с наркотични вещества, продължили и на следващия ден. При извършена проверка у 23- годишен, криминално проявен жител на града, служителите на реда намерили бяло топче с тегло около 1.5 грама и топче суха тревиста маса с тегло около 1 грам. При обиск на дома му са намерени още наркотици.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Действията по разследването на двата случая продължават под наблюдението на Районна прокуратура- Самоков.

Какво следва?

Това питаме ние.

Първо зададохме въпроса си към МВР – Самоков. От там ни казаха, че информация по случая не могат да ни дадат и ни насочиха към Областна дирекция на МВР за Софийска област. Свързахме се с пиара Мариола Маркова, която пък ни насочи към Софийска прокуратура.

От там се свързахме с прокурор Радка Цекова, която заяви, че повече информация по случая може да ни даде в понеделник сутрин. 

След това потърсихме за коментар и кмета на Самоков – Владимир Георгиев. Той каза, че не знае подробности, защото със случая се занимава Софийската прокуратура и затова не може да даде обстоен коментар по темата.

А случаят с нарколабораторията в Самоков наистина е много сериозен. Затова е много странно как нито една голяма медия не му обърна внимание. Единствено Нова телевизия споменаха, между другото, че такова нещо се е случило.

Защо?

Защо никой не обърна внимание на това така сериозно престъпление? Защо не място нямаше екипи на телевизии, които да преследват до дупка полицаите за повече информация? Къде бяха медиите?

Бяха в Слънчев бряг, но ние започваме да си мислим, че двете неща имат много обшо. Тази медийна завеса около случилото се в Самоков е толкова странна, че ни кара да се чудим КОЙ плаща на медиите да прикриват случая?

Не можем да повярваме, че склад, който се намира в двора на Държавно горско стопанство може да извършва такава дейност и никой да не забележи.

Има два варианта. Работещите там ги е било страх да подадат сигнал, защото някой ги е заплашил или самите те са част от схемата.

Не вярваме, че и самата Милена Петрова не се е поинтересувала какво се случва в склада, който отдава под наем.

Има нещо гнило в цялата тази история, което трябва да се разбере и то възможно най-скоро.

Ние от „Гласът на младите хора“ продължаваме да следим случая, като още в понеделник ще потърсим отново прокурор Цекова, за да ни запознае с подробностите.

За разлика от нашите колеги, ние няма да оставим случая настрана. Докато това се прави, нито журналистиката ни ще спре да е зависима, нито самите ние като граждани.

Очаквайте подробности по темата!  

Автор: Любен Спасов

 

 

 

 

 

Реклами

5 thoughts on “Нарколабораторията, за която никой не говори”

  1. Awe nikoi ne go razsledba shtoto samo vie ste tolkova tupi che da razsledvate kanabis deto daje ne e narkotik . Kato tolkova vinite mediite che ne se interesuvat , zako vie ne se pointeresuvatr malko ot samoto rastenie i vsichkite mu health benefits ? Deeba tupite za nikvi jurnalisti ne stavate

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s