От 4 дни основна тема в медиите е стрелбата по Митьо Очите. Родните медии не ги интересува нищо друго. Толкова са вглъбени в темата, че чак се замислям дали няма нещо гнило в тази така странна журналистическа целенасоченост.

Отново ли се измества фокусът на внимание или просто си ни влече да се интересуваме от мутри?

Всичко започна на 8-ми юни, когато група от около 30 човека, водена от Митьо Очите, влиза в бар „4you“, в който по това време е пълен с клиенти. Очевидци твърдят, че Очите и хората му били с бронежилетки, изглеждали потресаващо. В заведението започнал „дъжд от куршуми“ срещу групата.

Въпросът разбира се е ЗАЩО? Защо Митьо Очите е налетял в заведението и защо е последвал този дъжд от куршуми?

Вижте още: Ще оцелее ли Митьо Очите?

Версиите са различни – битка за доставките на кокаин и амфетамини по заведенията в Слънчев бряг, жестока война между таксиметрови компании в района и разбира се последната и най-абсурдна версия от всички – битка за паркомясто.

Можете ли да си представите за какви идиоти ни имат!?

Българската организирана престъпност е имплантирана в държавата. Този случай ни го доказва за пореден път. Разчистването на сметки за паркомясто е абсурдна теория. Най-малко хора от това ниво се съобразяват с паркиране. Сериозно ли смятат, че могат така да извъртят нещата?

Хората от тези среди се занимават с всичко, което носи пари. Повечето от нещата са под контрола на държавата и много от престъпниците имат ангажимент към нея по определен начин.

За бизнеса с наркотици в Слънчев Бряг всички знаем. Включително и полицията. Колкото и да искат да ни заблуждават с лъжливи и абсурдни теории ние доматите с колците не ги ядем. Лятото всички дилъри са на морето. Наркотици се продават буквално на улицата.

И да, ние отново ще сме известни пред света с престрелки, мутри, наркотици. Лошото е, че това няма да е грозен слух, а самата истина.

Абсолютно в момента ние се връщаме 20 години назад. Връщаме се в едно време, когато мутрите са властвали и не е било безопасно да си в заведение дори, когато ТЕ са наоколо.

В частност „Слънчака“ в последните години се превърна наистина в нарицателно на разврат и злоупотреба с алкохол и наркотици. Вече може да добавим и мафиотски свади.

А Румяна Бъчварова седнала да ни обяснява как нямало данни за политически чадър над Митьо Очите.

Ама, г-жо Бъчварова, наистина ли мислите,че ще ви повярваме?

Първо – няма как през годините Слънчев бряг през лятото да е столица на пазара с наркотици и полицията да не знае за това. Напротив! Знаят – едната част мълчи и се прави на разсеяна. Другата направо си участва в схемите.

За това говорят и колегите от „Биволъ“ в последното си разследване.

От сайта ни запознават със събития, които се случват в края на миналия сезон в курорта Слънчев бряг.

Те ни разказват за полицаи, които застъпват на смяна и приемат патрулка от колегите си. В жабката откриват пликчета с бял прах, който се оказва „бело“ – тежък наркотик. Те подават рапорт в районното, който отива в Окръжна прокуратура Бургас.

След няколко дни пак възниква подобна ситуация. Този път разфасовките с белото са открити в багажника. Полицаите отново докладват по надлежния ред.

Как се обяснява наличието на разфасовки дрога готови за дистрибуция в полицейска патрулка?

Никой от екипите, които са ползвали колата, не е арестувал наркодилъри и не е конфискувал дрога. Такива оперативни действия се извършват при строг ред със съответните описи. Единствената логична и възможна хипотеза е, че дрогата е на някой „колега“. Количествата обаче са такива, че не може да става дума за лична употреба.

И какво остава единственото логично обяснение?  Полицаите са дилъри!

От „Биволъ“ казват още, че въпреки докладните и заведените прокурорски преписки и до ден днешен няма наказателно преследване срещу полицаи от Несебър за държане на наркотици. И това е най-категоричното доказателство, че над дистрибуцията на дрога в „царството на порока“ Слънчев бряг има властови чадър, каквото и да казва министърът на вътрешните работи.

И в разслдеването на колегите отново излиза името на Митьо очите. Той определен като цар. И явно наистина е такъв. Волята му се налага от нискочели биячи. А вербувани полицаи се правят, че не виждат произвола, докато си докарват странични доходи като негови дилъри.

„Биволъ“ имат тази информация от месец март, а събитията от последните дни налагат да бъде оповестена преди да разполагат със самите преписки. Те обаче със сигурност съществуват и няма как да бъдат укривани дълго. Все пак не всички полицаи са корумпирани и някои са готови да говорят.

Лошото в случая е, че тези действия се извършват под зоркото око на хора от високите етажи. Със сигурност са наясно с тях шефовете на секторите „Охранителна“ и „Криминална“ полиция в курорта.

Достатъчно е да се сравнят цените на автомобилите, които те ползват с финансовите им възможности на държавни служители. Кой им е купил и предоставил да ползват тези коли? Защо местните полицаи не ги спират за проверка, дори да има данни, че шофьорите са употребили алкохол?

Освен, че се прикриват схеми с наркотици, в курорта действа стройна система за полицейски рекет в проституцията и търговците на дребно, които продават фалшиви маркови стоки.

Цялото разследване на „Биволъ“ можете да прочетете ТУК.

След всичко прочетено горе не ви ли се повръща?

Ама честно!

От системата, от всички тези схеми, от наглото им неразрешаване … изобщо не ви ли се повръща от модела „Митьо Очите“?

Този модел властва в цяла една страна. Този модел е подчинил с пари полицаите. Този модел ни управлява.

А ние кротко си стоим и се съгласяваме. Четири дни го коментираме и се чудим дали ще оживее.

Митьо Очите наистина е модел.

Модел за това кое е грешно в нашето общество и трябва да бъде премахнато.

Лошото е, че над него наистина няма политически чадър. То е направо политическа шатра. Тя му прави сянка и го кара да се чувства недосегаем.

Ама то май си е така … 

Автор: Любен Спасов

Advertisements

11 thoughts on “Дълбоките корени на организираната престъпност

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s