Може би един от най-известните кметове в България е този на Галиче.

Ценко Чоков. Всеки втори у нас знае това име. Сигурни сме.

Но с какво свързват името?

С различни криминални проявления. Да, той ги отрича, но и ние не сме глупави. 

Кметът, който стана известен първо с организирането на голяма ексурзия преди изборите за всички граждани от Галиче и след това с бурното си отпразнуване на победата с чалга и кючеци, сега по-скоро го свързваме с далавери, побоища и подпалване на коли.

Да, приятели, тук говорим за кмет – представител на народа. Човек, който управлява населеното място, в което е избран. Човек, който трябва да спира криминални прояви, а не самият той да извършва такива.

Наиситна сме уникална държава! Такава, в която най-големите престъпници са на власт. Престъпници, които не се шегуват, но държавата ги подкрепя и те колят, бесят без да им мигне окото.

За да не сме голословни, ще направим една кратка ретроспекция на криминалните прояви на Ценко Чоков.

Протестите в Галиче срещу Ценко Чоков започнаха след като неговият син участваше в побой, но веднага след това бе освободен под гаранция. Жителите тогава заявиха, че не могат да продъжлават повече така и искат Ценко Чоков аут от кемтския пост.

Положението в селото е определяно като нетърпимо и хората се страхуват от собствения си кмет, и синовете му.

„Мартин ми плаши малкото дете. То е на 8 години. Той го плаши, че ще го бие. Този човек е с условна присъда и мен ме заплашва, че ще ме заколи, докато спя“, заяви един от протестиращите.

След като синът на кмета официално бе оставен на свобода, Ценко Чоков категорично заяви, че няма да подаде оставка и Галиче се раздели на две. Имаше протести срещу решението на съда, а и срешу самия Ценко Чоков, и сина му. Имаше и контрапротести в подкрепа на кмета.

След протестите обаче така и нищо не се случи. Нямаше наказани, а и няма и да има. След това Чоков естествено си помисли, че е над закона … или дори, че е самият закон. Не знаем, но стигаме до събитията, които доказват, че в нашата държава закони няма.

Още миналия месец в Галиче беше подпален автомобил на опонент на Ценко Чоков.

„Това е поредна атака към мен и моето семейство. В село Галиче вече не се живее. Това е осмо досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Това е третата кола, която ми палят. Запалиха ми заведението. Разбиха фермата на баща ми. Ежедневно ме заплашват. Това е геноцид спрямо моето семейство”, заяви тогава за „Здравей, България” Веселин Тушинов.

„Имам кореспонденция, в която ме заплашват директно. Имам и шестима свидетели за това, но няма подвигнати обвинения”, добави Тушинов.

Конфликтът между двамата е заради обвинение на самия Тушинов, че Ценко Чоков е заграбвал евросредства и е злоупотребявал със земеделски земи. Друг проблем между двамата – Тушинов бил насечен с брадва на раждането на синовете му.

Вчера палежът на коли продължи. Явно нищо не плаши и не може да спре Ценко Чоков. Даже този път увеличи бройката на подпалените коли – цели две.

Първата кола пламнала малко преди 3.00 часа след полунощ.

„Бусът още не беше запален и за част от секундата видех лицето на Ценко Чоков”, разказва Венцислав Николов.

Видял го в момента, в който хвърля запалена клечка и си тръгва. Подпалвачът обаче се качил в бял автомобил, който го чакал. Разпознал, че той е на местен политик – Сашо Димитров.

Сашо Димитров всъщност е българското име на Сали Касъмов, който категорично отрече.

„Тези хора се чудят всеки ден какво да измислят. Снощи съм си бил със семейството, бяхме с приятели заедно”, заяви Касъмов.

На сутринта след случката пък синът на Чоков обикалял и плашел хората. Според защитниците на галишкия кмет всичко това е интрига.

А ние питаме: Как може едно цяло село да лъже, а горкият Чоков да е невинен?

Как може да се извършват таквиа престъпления и най-малко да няма наказани?

Няма да коментираме, че той най безцеремонно продъжлава да е кмет на селото.

Категорични сме, че това може да се случи само в България! Никъде другаде!

Ако бяхме нормална държава, този човек щеше да си е вкъщи и да чака своята присъда.

Но не и у нас! У нас той е на власт и решава как да се случват нещата!

А после се чудим защо сме на тоя хал!

 

Advertisements

4 thoughts on “Престъпник ли е Ценко Чоков?

  1. Това са така наречените „хора на народа“. Силата ги прави обичани от хората без собствено мнение и мразени от хората,които знаят как искат да живеят,но винаги има кой да ин пречи. Галиче може да е само началото и да последват още много малки села. Безнаказаноста ще създате и други „хора на народа“, за които властта ще бъде криворазбрана думичка.

    Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s