Една карикатура на Чавдар Николов се равнява на 3 дни потни Депутатски сънища, 3 дни страшни Народни кошмари и не толкова приятни 3-дневни сутрешни събуждания.

Естествено неудобството и страхът си казват своето и гореспоменатите индивиди са принудени да пият повече Аспирин, Парацетамол и други течни и прахообразни субстанции, които може би са в основата на тяхната неадекватност в последните години.

Относно неадекватността …

Политическата

Тя така или иначе е основна черта на 98% от политическите индивиди или т.нар. депутати, които освен да мислят как да прикрият отъпканите черни пътиша на далаверите си, друго не правят. Е, за да бъда максимално обективен и безпристрастен ще кажа, че понякога се случва и да направят нещо.

Примери много – пътни транспортни проишествия, подслушвания, „опраскват“ съдебни реформи, назначават Агенти на ДС на ключови позиции, свалят карикатури и съответно налагат Цензура, манипулират медии, псуват, ходят до тоалетна и други такива все за народа политики.

Оп, да допълня – налагат задължителни политики, които описват като демократични, но определено с тях ограничават. А демокрацията не е това.

Медийната

След като преди няколко дни каналът на Чавдар Николов и в “Youtube” бе свален, станахме свидетели на една от най-неадекватните реакции в медийната ни страна.

Вижте още: #КОЙ изтри ОТНОВО карикатурите на Чавдар Николов?

За второто сваляне на карикатури Нова телевизия не съобщиха нищо. Замълачаха. Замълачаха позорно!

Нито една новинка в емисиите, нито една новинка на сайта.

Ако гледате или четете само Нова вие нямаше да разберете, че отново Чавдар Николов е подложен на цензура.

5e_4q9x7n

Позицията на Нова и този път е проста – няма информация. Все няма информация. Така де, информацията е най-скъпото нещо в днешно време, но ние пари нямаме.

Няма как телевизия от ранга на Нова ТВ да си позволи да не каже дори едно изречение относно този акт на другарите от “Youtube”. Все пак нека не забравяме, че американската платформа, която е част от Google, не е българска институция или фирма, която да си прави своеволя ежедневно.

Администраторът на канала обаче е – „Нет Инфо“. От компанията дали на Николов права да администрира канала във Vbox7, но когато поискал такъв и за YouTube, поискали да подпишат договор за подялба на евентуални приходи. Карикатуристът обясни, че не отговорил в продължение на около две седмици и един ден, отваряйки YouTube, видял, че канала го няма.

От „Нет Инфо“ няма коментар по случая, няма официално становище. Няма и да има.

Нова мълчи. „Нет Инфо“ мълчи. По-неадкеватна медийна среда има ли някъде изобщо?

Тук е мястото да попитаме, уведомени ли са Европейските институции?

Много са въпросите, но в крайна сметка страхът да се търсят отговри е по-голям и е в основата на мълчанието.

А, относно мълчанието…

 То е в основата на тридневните кошмари, тежки събуждания и потни сънища не само на депутатите, но и като цяло на обществото. То е и в основата на липсата на трагичното място на което се нарежда България по свобода на слово. Дет са вика – когато всички директори,  гл. тедактори и техните заместници са глътнали бастуните е някак си нормално да няма диалог и все да липсва информация.

Информация, достоверната такава, пък е в основата на свободата на словото, което за жалост в България е сериозен проблем.

Тя горката „свобода” е болна от Парадонтит. Напреднала фаза.

Както знаете Парадонтитът е болест, която започва от липсата на хигиена в устата. Каквато се наблюдава от дълги години в нашата – народната.

Липсата на качествено обслужване и ползването на качествени продукти води първоначално до лош дъх. Липсата на алтернатива води до разклащането и загубата на зъб, а в най-лошия случай до отстраняването на всички зъби. 

Може би, ние сме стигнали вече до последния етап. Не знам.

Статуквото е болно от парадонтит!

Автор: Веселин Диманов

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s