ПатрЕоти, бурките ли ви са най-големият проблем, бе?

Какво се случва с националистите напоследък и по-специално ВМРО и ПФ?

Тези партии бяха толкова пасивни през годините, а са толкова активна сега!

То не е Изборен кодекс, то не са бурки!

От няколко месеца наблюдаваме националистическите организации как се опитват да окупират различни политики и се искат да прокарват различни лобита, които по-скоро нямат общо с политиката, а целят така наречения ПАТРИОТИЗЪМ.

Няма лошо, стига да не си личеше колко много пропаганда има в тази дума, когато излиза от устата на някои политически фигури. 

Днес националистите отново са в атака. Отново са навсякъде по медии и проповядват своите вярвания.

Темите на които се упражняват са две – Изборен кодекс и забраната на бурките. И в двете говорят за патриотизъм и за България.

Ама,  моля ви се!

Срещата между Борисов и патрЕотите 

Днес имаше среща между премиера Бойко Борисов и представители на парламентарните групи в мнозинството – Патриотичен фронт и Реформаторски блок.

Накратко може да кажем,  че тази среща не ни изненада с нищо ново.

ПатрЕотите не отстъпват, само леко си оставиха вратичка.

От ПФ заявиха категорично, че са склонни да бъде променен спорният текст в Изборния кодекс за секциите в чужбина. Въпреки че няма да подкрепят наложеното вето на президента Росен Плевнелиев, от формацията искат „да се разсеят съмненията, че се ограничават правата на българите в чужбина“. Съпредседателите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов подчертаха, че искат „стабилно правителство и силна държава“.

Ама, разбира се, че го искате! 

Красимир Каракачанов аргументира решението да не подкрепят ветото с разговор с президентството на 6 май, в който той поискал среща с Плевнелиев, но тя му била отказана, а на следващия ден било оповестено ветото.

Изводът от срещата е следният: Да ни се махнете от главата, ще преразгледаме Изборния кодекс, почти нищо няма да променим, а ветето на президента не го приемаме, защото той не иска да се срещне с нас. 

Е, г-н Каракачанов, как да се срещне с вас като вие сте бил Агнет на ДС!?

Явно да си патрЕот означава да имаш гордост като на дете в детска градина. Много им е важно да си играят с президента.

И докато се решаваше така сериозният и обсъждан Изборен кодекс, останалото войнство от патрЕоти обикаляше из телевизиите и разпространяваше фанатични идеите си за забрана на бурките. 

Защо точно в деня, когато се решаваше съдбата на Изборния кодекс, всички от ВМРО и ПФ върнаха темата за бурките? Това ли е неотложния проблем на обществото в момента? Това ли е по-важно от ограничаването на правото да гласуваш? 

Искате да ни разсеете и да изместите фокуса ли? 

Е, няма да стане! 

Най-малкото няма да ви се получи, защото тази сутрин всички вие се състезавахте кой ще каже по-голяма простотия.

Както знаете бурките първо бяха забранени в Пазарджик. След това дойде ред на Стара Загора, а в момента има предложения за Пловдив и София.

По начинът по който е внесено предложението в София обаче изглежда, че няма да можем да излезем и със слънчеви очила на улицата, защото те покриват части от лицето ни.

Тоест от ВМРО са такива патрЕоти, че те искат бурки да няма, но също така и очила, шапки ..  на всички патрЕоти трябва да им се виждат лицата. Стигна се до там,  че се замислиха и за кукерите. Успокоиха ни, че те нямат да имат проблем със забраната. Олекна ни, така се бяхме притеснили!

И така излегнали се удобно върху тезата, че  всичко се прави в името на България, патрЕотите от ВМРО, ПФ и т.н. проповядват своите виждания и смятат, че могат да променят какво си поискат.

Забраняват бурките в името на България! Забраняват гласуването в чужбина в името на България! Обиждат ги в писма в името на България! Говорят идиотщини по телевизията в името на България! 

Позволяват си да неглижират сериозния проблем с Изборния кодекс, като вкарват не толкова големия проблем с бурктие в телевизията.

Ама скъпи колеги, отдавна тоя номер не минава!  

И така докато ни заливат със своя пропаганден патриотизъм, хората им се хващат и оправдават всички тези забрани.

Защото обществото с патриоти не спори.

То ги слуша и чака само нареждания от тях. Защото те мислят за България!

Въпреки че се сърдят на президента, защото не иска да пие кафе с тях, в барчето на парламента.

Автор: Любен Спасов 

One thought on “ПатрЕоти, бурките ли ви са най-големият проблем, бе?”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s