В обществото винаги е било мистерия какво толкова обещават джихадистите на хората, които се самоубиват в името на Ислямска държава.

Ясно е, че си играят с вярата им, а в същото време тя изобщо не присъства там, но трябва да си много добър манипулатор, за да успееш да убедиш някого да даде живота си в името на организация.

Промиването на мозъци в тази ситуация е толкова голямо, че младежите, които са замесени, не се замислят колко хора ще избият, не се замислят за последствията, не се замислят в решението си да умрат.

Един френски журналист обаче успява да отговори на въпроса „Как джихадистите зарибяват младежите да извършват техните терористични актове?“

Журналистът е успял да се внедри в група на кандидат-джихадисти и ги е заснел със скрита камера как подготвят терористични актове от името на Ислямска държава.

Съзаклятниците са действали в Париж и във френската провинция, а журналистът в продължение на шест месеца е следил действията им.

Документалният му филм“Войници на Аллах“ бе излъчен снощи по телевизия Канал плюс.

От съображения за сигурност авторът на филма се представя под псевдонима Саид Рамзи.

„Целта ми бе да разбера какво се случва в техните сърца“, казва журналистът пред АФП.

И добавя:

„Един от основните уроци, които научих, е, че в случая ислямът няма нищо общо. Няма воля за подобрение на световния ред, а само едни изгубени, разочаровани и лесно манипулируеми младежи“.

От филма става ясно, че първоначално той се свързал с групата чрез фейсбук. След като заявил желание да се присъедини към нея, журналистът трябвало да се срещне с лидера й. Това бил мъж от турско-френски произход на име Осама. Срещата се състояла в Шатору, град в западна централна Франция.

Осама му се представил за емир на групата от кандидат-джихадисти. Те били както мюсюлмани по рождение, така и мъже, приели исляма на по-късен етап в живота си. Някои от тях били познайници на служби за борба с тероризма. Повечето от тях били под наблюдение. Групата се състояла от десетина души.

Във филма журналистът разказва, че когато се срещнал с Осама, последният му казал, че всички ги очаква раят, ако извършат самоубийствени атентати в Сирия и в Франция.

„Братко, ела при нас и ще отидем в Рая. Там ни чакат нашите жени, а ангелите ще ни бъдат слуги. Ти ще имаш дворец, крилат кон от злато и рубини“, обещавал Осама на журналиста под прикритие.

На следваща среща журналистът се запознал с друг член на групата. Двамата се срещнали пред джамия в Стен, в предградията на Париж. Мъжът от групата показал на журналиста самолет, който се приближавал към пистата на летището в Бурже. После му казал:

„С един гранатомет можеш да свалиш самолет. Ако направиш подобно нещо, ако заявиш, че си го направил от името на Ислямска държава, Франция ще бъде травмирана за цял век“.

Някои членове на групата, като Осама, се опитали да стигнат до земите на „халифата“ на ДАЕШ (Ислямска държава). Осама бил задържан обаче в Турция и върнат във Франция. Там прекарал пет месеца в затвора, преди да бъде освободен под полицейски контрол. Чрез криптиран чат той поддържал контактите си с останалите членове на групата, насрочвал срещи, по време на които членовете на бандата обмисляли план за атентат във Франция.

„Трябва да ударим военна база. Трябва да я ударим, когато военните се хранят. Те ще са седнали в една редица и ние ще ги разстреляме“, обяснявал Осама.

Имало и идея да се организират атентати срущу журналисти, които били врагове на исляма от телевизиите иТеле или от Бе Еф Ем.

„Да направим така, както онези направиха в „Шарли ебдо“. Хиляди французи трябва да измрат. Ако ги изненадаме, те нищо няма да могат да направят. Те не са добре пазени“, редял пред скритата камера лидерът на кандидат-джихадистите.

Нещата за журналиста се влошили, когато мъж на име Абу Сулейман се завърнал от джихад в Ракка. Той насрочил среща на журналиста на метростанция. Там вместо Абу Сулейман към журналиста се приближила жена с никаб, която му подала бележка. В нея пишело да атакува дискотека, да стреля по всичко живо, докато дойде полицията и после да задейства пояс с експлозиви, който ще носи.

Членове на групата от Орлеан казали на мнимия джихадист, че са успели да се снабдят с автомат „Калашников“ за атаката. Тогава обаче полицията задържала няколко души от бандата и тя се разпадала. Един от членовете й, който се усъмнил в журналиста, му пратил бележка, в която пишело:

„Свършено е с теб“.

Мисията ми свърши тук, разказва журналистът и допълва, че целта му е била да покаже как функционира една джихадистка клетка.

Източник: ClubZ

Advertisements

2 thoughts on “Войници на Аллах: Ангелите ти слугуват, ако умреш в името на ИД

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s