Ким Чен Ун – това е името на модерния комунизъм.

Накратко г-н Ким Чен Ун заема най-високите постове в страната от края на 2011 г. след смъртта на баща си Ким Чен Ир. Дългогодишният лидер умря от от сърдечен удар в средата на декември, като това предизвика хаос в страната. Тогава животът замря. Много магазини, барове и ресторанти в Пхенян затвориха врати през 11-дневния траур.

kim-chen-ir

Бързо обаче Ким Чен Ун пое юздите на държавата. Сега той е върховен главнокомандващ на Корейската народна армия, първи секретар на Централния комитет на Корейската работническа партия, маршал на КНДР, депутат във Върховното народно събрание на КНДР.

Ким Чен Ун е най-малкият син на бившия диктатор Ир от третата му съпруга.  Брат е на Ким Чжон Чул и полубрат на Ким Чен Нам (най-големия син на Ким Чен Ир), роден от киноактрисата Сон Хе Рим.

Общо взето в северна Корея всичко е вече взето и превзето.

Лудостта и наглостта на комунистите няма край! Днес разбираме, че севернокорейският лидер Ким Чен Ун е наложил пълна забрана на погребения и сватби в страната в седмицата преди конгреса на Корейска работническа партия, който ще се проведе на 6 май.

По информация на британското издание „Съндей таймс“ партийното събрание е първото такова от 36 години насам. На него се очаква Ким Чен Ун да затвърди лидерството си и официално да обяви КНДР за ядрено въоръжена страна.

Конгресът ще продължи 4-5 дни и освен официално да застане начело на страната, Кин Чен Ун ще обърне внимание и на продължаващите ядрени тестове.

Според говорител на южнокорейското министерство на обединението целта е да се осигури безпроблемното протичане на мероприятието.

0,,18418931_303,00

Абсурдните забрани не са първите, които страната налага..

Припомням, че преди провеждането на големи събития е затваряна дори границата с Китай.

Още от средата на миналия месец е наложен по-сериозен контрол, спряно е свободното придвижване към и от столицата Пхенян. От провинцията са свикани допълнителни сили на реда, съобщава „Дейли НК“, издание на избягали от режима корейци.

Северна Корея срещу целия свят и извънземните..

Въпреки санкциите наложени от ООН и САЩ, Северна Корея през февруари тази година, продължи да разработва ядрени и балистични програми.

Санкциите са по повод изстрелването на балистичната ракета от Пхенян, която твърдят, че ще изведе в орбита спътник с цивилно предназначение.

item_raketa

НАТО осъди този акт на другарите от Северна Корея, като според атлантиците това е в пряко нарушение на санкциите на ООН.

„Остро осъждам изстрелването, при което се използваха технологии за балистични ракети и което последва проведеното на 6 януари изпитание на ядрени оръжия от Северна Корея“, каза генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в специално изявление.

„Това е в пряко нарушение на пет резолюции на Съвета за сигурност на ООН, който периодично призовава Северна Корея да прекрати всички дейности, свързани с балистичната си програма, и да не провежда следващи ядрени изпитания“, допълни той.

Тогава Столтенберг призова Пхенян да се въздържа от по-нататъшни провокации.

В началото на Март тази година Ким Чен Ун нареди на армията да е готова във всеки един момент да използва ядрено оръжие. Информацията излезе официално от агенция Reuters.

Лидерът на Северна Корея е разпоредил повишена бойна готовност и заради нарастващата заплаха срещу страната, твърдяха тогава местните държавни медии.

Това решение идва следствие на приетите от ООН решения да наложи нови, по-строги санкции върху изолираната държава заради нейната ядрена програма.

Пазителят на КОМУНИЗМА и заплахата от ядрени удари

Според Ким Чен Ун страната му трябва да увеличи количеството и качеството на ядрената си мощ. Ядрените бойни глави ще се използват като защита и ще са готови за изстрелване във всеки един момент.

Не става ясно КОЙ иска да напада Северна Корея, но според настоящия диктатор, а под защита се има в предвид превантивна атака.

Страховете на Ким Чен Ун се задълбочават след като Южна Корея и САЩ се съюзиха, което според него ще доведе до рухването страната. Този съюз съответно подразни диктатора, като през март той заплаши да нанесе „изпреварващ ядрен удар“ в отговор на планирани съвместни военни учения на САЩ и Южна Корея.

Националният комитет на отбраната, оглавяван от севернокорейския лидер Ким Чен-ун, заяви тогава, че КНДР е „готова да покаже мощта на своите въоръжени сили, включително ядрени, в случай, че бъде дадена заповед от върховното командване“.

Като цели на евентуален удар бяха посочени континенталната част на САЩ и американските бази в Азиатско-тихоокеанския регион. Северна Корея имала и план за военна операция за освобождаване на Южна Корея.

Според КНДР военни учения са насочени срещу нейния суверенитет. 

През изминалия месец април, Северна Корея продължи да разработва нов ядрен опит.

1

Според експертите на Американо-корейският институт  в тунела на ядрения полигон Пхунгери в североизточната част на КНДР се извършват дейности, които могат да бъдат признак за наближаващ нов, пети поред ядрен опит на режима в Пхенян.

Тунелът в западната част на полигона вече бе използван при провеждането на четвъртия ядрен опит през януари.

На 23 април Северна Корея изстреля балистична ракета, като е използвана подводница или подводна платформа.

Според информация предоставена от Съвета на началник щабовете и министерството на отбраната на Южна Корея опитът е определен за неуспешен, тъй като ракетата прелетяла едва 30 километра.

Информация по темата е ползвана от Дневник и OFFnews.

 

 

 

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s