Приятели, явно наистина по празниците се случват чудеса. Наистина, когато обединим усилия можем да променим една човешка съдба. За щастие няколко дни преди Великден втори шанс получи и малкият Валери.

Помните ли го?

Той е детето, страдащо от рядка и агресивна форма на тумор в мозъка, което  преди половин година трогна цяла България. След излъчен репортаж по Нова телевизия обаче сумата за лечението в чужбина беше събрана само за няколко часа, а днес от тумора на Валери няма и следа.

„Секунди след репортажа започнаха да валят писма във Facebook, на които едва смогвахме да отговорим. Благодарих на Господ, благодарих на хората. За пореден път се убедих, че има прекрасни хора с огромни сърца. Това е мечтата на нашето семейство – той да оздравее. Борбата започва“, сподели майката на детето Виделина Гръчкова.

През ноември една отчаяна майка посрещна със сълзи на очи. Днес – на километри от родината – отново плаче. Този път обаче – от радост.

„Новините са добри. След четири курса химиотерапия туморът го няма. Беше 9 милиметра последно, сега няма нищо от него. Пространството, където е бил, е започнало да се свива“, разказа Виделина.

Последните изследвания показват, че в тялото на Валери няма никакви разсейки. С всеки изминал ден той се отдалечава от болничното легло и се връща към детството.

Следва заключителна лъчетерапия, която да гарантира, че туморът няма да се върне никога повече.

Великден – първият празник без въпросителни, без страхове и без молитви. Защото последните вече са чути. Нашето чудо се случи – казва Виделина.

А Валери е поредният ни пример защо наистина трябва да бъдем по-добри. Трябва да си помагаме, а не да се отчуждаваме един от друг.

Защото, когато сме обединени можем да постигнем много неща. Като това да спасим един детски живот. Да спасим бъдещето на България! 

Източник: Novanews.bg

Advertisements

2 thoughts on “Чудо по Великден! Дете получи втори шанс за живот

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s