Миряните в България тотално мирясаха

Днес Православната църква чества Велика събота – последният ден от Страстната седмица, предшестващ Великден. Нямах намерение да пиша, а да си почивам със семейство и приятели. Все пак Великден е един от най-почитаните празници от християните и хората се събират да се чукат с яйца, ядат, пият и се веселят. Общо взето това са неща, които българите правят целогодишно, като изключим чукането на яйца.

По темата: Дядо Добри е мирянин, ние не сме…

Определено ние не можем да се наричаме миряни, защото думата Мирянин означава – хора, народ и произлиза от гръцката „лаос”. Мирянинът е човек, който споделя Божествения избор и получава от Бог специалния дар и привилегията да е член на Църквата.

Ние определено трудно можем да се наречем народ, определено сме далеч от човечеството, а най-малко сме и общество.

В пределите на България дълги години важи с пълна сила поговорката – „Да би мирно седяло, не би чудо видяло”. Седим си ние тука кротко и играем всеки за себе си, скачаме само когато в ръцете си държим терца с белот от една боя. Понякога и на това сме пас, чакаме нещо по-голямо да видим. Далаверата се превърна в основен механизъм за вадене на пари, при това бързо и безнаказано, щото дори 3-годишните деца знаят, че законите са за балъците, а балъци вече малко останаха.

Младите хора на  България…

Една част от тях пиянстват, другата се друса. Има и една трета графа, но тя е аполитична, и нея не я коментираме изобщо. Ситуацията е такава – турили сме розовите очила и мечтаем за светло бъдеще на далечен бряг, където всичко, което лети се яде и сурикатите завиват станиола в шоколад. Съжалявам, пропускам и тези, яхнали гребена на вълната т.нар. млади предприемачи и партийните членЧЕТА, които боготворят измислените си лидери, и вярват само и единствено на това, което им се спуска.

Докато ние сутрин се чудим чорба ли да пием, или зелев сок, обмисляме какво ще пием довечера, или как да се подмажем за някоя облага, по света хората отстояват желанията си, протестират срещу несправедливостите, и така градят демокрацията си.

Запомнете следното: Няма народ, който да е получил демокрацията си даром, тя е извоювана, изискват се жертви. С купони и чалга няма да стане. Румъния, Македония, Франция, Германия и Гърция могат само да ни служат за пример – как хората опитват всячески да живеят по-добре, да се развиват в родината си, да градят демокрация, да се подкрепят, докато ние…

Ние едвам се събрахме 3000 човека на 26.04 тази година в подкрепа на сънародниците ни по света. Жалко е, разберете. Предали сме се и сме навели главите си толкова ниско, че дори пръстите на краката не си виждаме.

Колеги, не ме разбирайте погрешно, масово ние преживяваме в нашата Родина. При това не от година или две, а вече цели 26 години, ние живеем зле.

Ние дори вече не живеем, а НАБЛЮДАВАМЕ как другите живеят – европейците, американците и останалата част от т.нар. „бял“ свят.

Няма да е лошо да си го признаем. Няма да е лошо да признаем и, че ни липсва мотивация за промяна.

Горещо ви препоръчвам…

Днес, когато отидете на църква и запалите свещ първо за мъртвите, да се замислите, как са живели и какво са направили, какво са оставили на вас, и на обществото, и да се замислите какво вие правите със своя живот, как живеете и какво е бъдещето ви ТУК.

Запалете свещ и за вас и вашите близки, но не се молете на Господ да ви оправи проблемите, а се молете за здраве. Здраве, което ще ви е нужно, за да постигнете всичко, което искате и сте планирали.

Обиколете църквата и се огледайте около вас. Вижте хората до вас и се замислете – това ли заслужавате? След като се приберете, погледнете през балконите и вижте разрухата.

И в тъмното се вижда вече.

Въпреки всичко, аз вярвам, че все още има българи, които искат да се доказват, да бъдат една глава над другите, да прославят България. Не като патрЕотите със свински опашки, а със знания, умения и желания.

Както Емил Джасим написа в публикация: „Днес все така малцина луди и млади глави се изправят срещу статуквото, което е крепено от башибозука на мафията, ръководен от регионалните представители на нейния кремълски султан“, цитирано от „БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА Е ЗАСЛУЖЕНА, А НЕ ПОДАРЕНА“.

Бъди жив и здрав, Дядо Добри…

Advertisements

One thought on “Миряните в България, тотално Мирясаха…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s