Недей псува, а накарай другите да те псуват

Имам странното чувство, че наш Бойко Борисов ни управлява по комунистически модел, плануван малко преди падането на строя през 89-ата година. Абсурдната анти-ДЕМОКРАТИЧНА политика, която води и през двата си мандата, започва вече да ми идва в повече и взех да се чудя дали политиката му не е била предварително подготвена от жадните и без това за власт комунисти, които уж си отидоха след преврата 1989 г.

Дали обаче методите и механизмите на Борисов за управление са предварително начертани от Тодор Живков?

Рядко чуваме Борисов да говори за връзката и отношенията си с комунистическия диктатор Тодор Живков. Още по-голяма рядкост е Бойко да ни разказва за разговорите, които е водил с  Живков.

Но днес  явно е ден за признания…

Днес премиерът Бойко Борисов отново заговори за тясната си връзка с Тодор Живков. Той обяви в ефира на БНТ тази сутрин, че когато бившият комунистически лидер Тодор Живков е бил под домашен арест в началото на 90-те години, а Бойко Борисов го е охранявал, двамата са говорили и за природен газ.

„След като беше домашен арестант, Тодор Живков ми е споделял за това“, каза премиерът Борисов и допълни, че опити за проучвания са били правени и по времето на тоталитаризма, но били спрени.

Изказването му по темата е по повод започналото проучване за  нефт и газ в блока „Хан Аспарух“ в българската акватория на Черно море.

Това съвсем не е първия път, когато Уважаемият от всички народи и племенните съвети (Борисов) в световен мащаб, говори за Живковото време.

Малко факти от дълбините на Google:

„Царят ми казваше: „Бойко, не се ядосвай, а прави другите да се ядосват!“, а Тодор Живков: „Недей псува, а накарай другите да те псуват!“ В общи линии смисълът е един и същ, но в единия случай – с народния език на Тодор Живков, а в другия – с по-аристократичния език на царя“. Това казва Бойко Борисов в интервю от 2012 година, публикувано на сайта „Hotnews“.

По думите на Борисов разбираме, че той явно се води по препоръките на диктатора Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски.

Не мога да стигна Живков…

„Опитвам се да огрея навсякъде, такава ми е работата, но не мога да стигна Тодор Живков.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването на Нова телевизия “Карбовски – директно” през 2010 година. Изказването му тогава, припомням за младите хора, бе след победа на футболния му депутатски отбор срещу италианските му колеги.

Карбовски тогава го попита дали не се чувства като Дядо Коледа, защото се опитва да огрее навсякъде, премиерът рече: “Това ми е работата, да огрявам навсякъде!”

За тези, които не помнят, през 2010 година в социалната мрежа „Фейсбук” имаше множество картинки, в които образът на ръководителя на Комунистическа България – Тодор Живков, се прелива в лика на днешния премиер.

Само 6 години след това, Борисов не е оприличаван на Живков, а на Пеевски, но това е друга тема.

Тогава, както и сега, Борисов обяви, , че е некоректно да бъде сравняван с Тато. „Некоректно е към Живков, разбирате ли?“ допълва Бойко Борисов.

Той затова и Пеевски емигрира, щото е некоректно да ви свързваме с него.

Борисов каза още, че „само една стотна от това, което е построил за България Тодор Живков, и което е направено за тези години, да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава – би било огромен успех за всяко правителство”.

Любимото ми цитатче:

Б.Б:

„… аз мисля, че Живков направи максимума, за да се развива добре България и в същото време да няма такива тежки инциденти както в Чехия, в Унгария, да загинат хора…“. Това са думи на настоящия министър-председател на Република България, изтекли от телевизионна документация, заснета от „Совершенно секретно“ през 2008 година.

Филмът се казва „Тодор Живков – титан на отминалата епоха“ и е с времетрайност  45 минути. Самата продукция поразява, дори за руските публицистични мащаби, със своята лъжливост и хвалебствен тон към бившия първи секретар на БКП.

Филмът е изграден посредством интервюта с близки до Живков лица – члена на Политбюро Григор Стоичков, внучката Евгения Живкова, зетя Иван Славков и дългогодишния московски наместник в София – Шарапов. Пространно е дадена думата и на самия Живков, който красноречиво оправдава своето регентство и се жалва от преследванията, на които „днес“ е подложено неговото семейство.

За жалост обаче филмът е изтрит, което отново ми мирише на цензурка.

Борисовата тоталитарната държава (настояща Майка България)

Накратко, работата на Борисов е да огрява навсякъде, дразни се, когато го сравняват с Тато, а също така и със свински опашки. Въпреки всичко се опитва да достигне постиженията на Живков и успява – налага цензура, диктатура и прави политика, близка до Живковата.

Целта му е да не се изнервя и псува, а да накара другите да го псуват. Това мисля, че най-много му се отдава. Там му е чарът, дет се вика.

 

Сега сериозно, от всичко, което писах дотук, може сами да си направите сметката, че в България демокрацията е само книжка, забутана в комунистическо шкафче в Министерски съвет.

Защото най-важното при тоталитарната държава е лидерът, знаете, #КОЙ „коли и беси“ в държавата. Целта на ГЕРБ е точно такава, каквато е била целта на БКП след 1945 година.

Проникването във всички държавни структури, подчиняването им, обезличаването на институциите, налагането на определен метод на работа, назначаването на партийни кадри и агенти на ДС, а резултатът е един: партия-държава или държава, изцяло ръководена и подчинена от една партия. На практика, в момента положението на страната е точно такова –  една партия управлява (държи юздите) в големите градове. Една е партията, която управлява и в парламента.

Накрая имам един въпрос: ако хипотетично Бойко Борисов, някой ден, но не сега, е под домашен арест и му се назначи служебна охрана, нея ли ще издигнем после за премиер?

За един преател питам…

 

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s