Нагъл шофьор в нарушение заплашва след направена забележка (ВИДЕО)

Поредното видео с нагъл шофьор обиколи социалната мрежа и стана истински хит.

Този път няма бой, но определено нещата са се разминали на косъм. Кадрите са качени от потърпевшия, който е запазил самообладание и е видял, че няма смисъл да се разправя с нарушителя.

От видеото се вижда, че шофьор, влязъл в насрещното на еднопосочна улица, отказва да отстъпи. Същото прави и шофьорът, който заснел видеото. Ядосан от това, нарушителят се приближава към колата, отваря вратата и започва да държи сметка:

„Само да ти кажа, че имаш точно два метра назад. Само да ти кажа, приятелю, че като не познаваш хората, не се заяждай. Разбра ли ме?“

На въпрос на другия шофьор: Не смятате ли, че е редно да се спазват правилата?, той отговаря: Аз смятам много неща, и спазвам правилата и ако искаш мога да ти покажа и кой съм, и как ги спазвам правилата. Но не си ти този, който ще ми каже за двата метра, че трябва да се върна обратно, ясно ли ти е?

След кратка пауза с нервен тон допълва: Чуваш ли какво ти говора!?

На реплика на другия шофьор: Не знам колко е редно това нещо, той допълва: Да, не е редно, и се извинявам.

Вижте още: Агресивен шофьор блокира автобус! Търси саморазправа..

В крайна сметка другият шофьор е отстъпил и направил път на нарушителя. В профила си в социалната мрежа той написа:

Предавам се да се боря за един по-добър свят, в който законите и правилата се спазват. Свят, в който не се чувстваш безнаказан, всесилен, над всичко и всички. Заради това, което ще видите в клипчето и това, което стана неотдавна на Околовръстното в София, просто не виждам смисъл. Това са и причините досега да не съм си позволявал да подам официален сигнал към КАТ по някое от десетките нарушения, които имам записани на видео. Докато системата не се погрижи за хората и не гарантира тяхната безопасност, като от друга страна гарантира бърза и лесна наказуемост на нарушителите, няма и да има много хора, които да си слагат главата в торбата и да отидат да свидетелстват очи в очи с типажи, като героя от този клип. Аз лично не виждам смисъл заради високия риск от саморазправа. Такива хора просто нямат задръжки.

Все пак се радвам, че човекът прояви самообладание и не се стигна да Околовръстното 2. Радвам се, че все пак имаше доблестта да признае грешката си и да се извини.

От разговора останах с впечатление, че заема някакъв пост подобен на полицай. Може би това го е спряло да не свърши по-лошо цялата ситуация.

Във всеки случай аз съм дотук. Ще продължавам да заснемам материали и да се опитвам да ги разпространявам, така че да се дава гласност на простотията по улиците, но вече и през ум няма да ми мине да се опитвам да си налагам жалката справедливост. Защото дали може да се спечели нещо от такава ситуация е доста спорно. Докато това, което мога да загубя от една лоша развръзка е доста повече. Просто няма смисъл…

Приятели отново сме свидетели на безобразни действия по българските улици. Отново сме свидетели колко нагли може да са някои хора, въпреки че нарушават правилата.

Отново се вижда желание за саморазправа и доказване на правотата с юмруци. Определено, ако потърпевшият също бе повишил тон, нямаше да се размине без последствия.

Вижте още: Защо пък да не спра на стълбите?

И защо?

Вместо да се извини и да погледне засрамено, нарушителят се разправя, изнервя и се кара на този, който спазва правилата.

Така е в България – тези, които гледат да правят нещата правилно са отлъчени и луди, а тези, които си мислят, че са над закона и за тях няма правила  просперират в обществото.

Наистина трябва да има по-големи наказания за такива хора, за да им се покаже, че това поведение не е правилно.

Докато ги толерираме те няма да спрат да се имат за недосегаеми.

Видео от въпросния инцидент можете да намерите ТУК.

2 thoughts on “Нагъл шофьор в нарушение заплашва след направена забележка (ВИДЕО)”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s