Подкрепете БЪЛГАРИТЕ в чужбина! #ИскамДаГласувам

#ИскамДаГласувам под този наслов вчера българите живеещи в Лондон и Брюксел излязоха на протести. Недоволството на сънародниците ни и е от последните промени в Изборния кодекс, които ограничават силно възможността на българите в чужбина да гласуват. Те бяха подкрепени от хора от цял свят, като инициативата им беше споделена хиляди пъти.

Силата е в ОБЕДИНЕНИЕТО! #СтигаТрикове

Протестът в Брюксел бе от 18 часа на адрес 49, Square Marie-Louise, 1000 Bruxelles. В Лондон бе пред посолството и бе озаглавен #стигатрИКове.

Българите в Лондон: Гласуването стана хем задължително, хем невъзможнo

Няма да позволим 43-тото Народно събрание да заграби малкото и крехка свобода, която успяхме да извоюваме през последните години„, казват организаторите и на протеста в Брюксел.

В интернет вече е отворена петиция до президента, премиера и парламента под надслов „Искам да гласувам! Срещу недопустимите изменения в Изборния кодекс„.

„Ние, дори след години в чужбина, все още имаме силни връзки със страната – това са нашите роднини, спомените за родната стряха, за неповторимата българска природа. Все още допринасяме към българската икономика, изпращайки милиони левове, повече от всеки друг чуждестранен инвеститор“, пишат организаторите на протеста в Лондон в социалната мрежа фейсбук.

В същото време българи в Оксфорд изпратиха открито писмо до Народното събрание, с което призовават за отмяна на решението, цитирано от „Клуб Z“

Българите в Брюксел: Народните избранници фронтално срещу демокрацията

„Ние смятаме, че ограничаването на образуването на избирателни секции в чужбина ще ограничи възможностите, правата и задълженията на българите в чужбина да участват в обществения живот на страната. Смятаме това за недопустимо, необяснимо и недалновидно. Затова призоваваме народните представители в 43-то Народно събрание да отменят на второ четене ограниченията за отваряне на избирателни секции в чужбина свързани с чл. 11-17 от Изборния кодекс.“

Не разбрахте ли, че целта им не е да гласуваме?

Предложението избирателни секции да се отварят само в дипломатически представителства бе на Патриотичния фронт, а „за“ него гласуваха депутати от ГЕРБ, БСП, Патриотичния фронт, „Атака“, БДЦ и част от депутатите от Реформаторския блок, които по-късно обясниха, че се объркали.

Ние от екипа на „Гласът на младите хора“ заставаме твърдо зад нашите сънародници, като се обявяваме против нарушаването приетите от Парламента промени! Апелираме към всички активни граждани да се включат в инициираната подписка:

http://www.peticiq.com/143910

Всеки глас е важен!

/Гласът на младите хора/

 

7 thoughts on “Подкрепете БЪЛГАРИТЕ в чужбина! #ИскамДаГласувам”

  1. Идея си нямам, но и не искам да знам кой умишлено провокира напрежение относно това решение на Парламента. Решението българите в чужбина да могат да гласуват САМО в градовете където има консулства и в градове с над 1 000 000 жители в чужбина важи единствено и само за държавите ИЗВЪН ЕС! Вярно е, че в това число попадат и българите живеещи в Канада и САЩ, но решението е насочено и удря главно т.нар. ИЗСЕЛНИЧЕСКИ ВОТ НА БЪЛГАРИТЕ МЮСЮЛМАНИ ЖИВЕЕЩИ В ТУРЦИЯ! Така ще бъде ограничено /поне донякъде!/ масовото „командироване“ до урните на стотици хиляди българи-мюсюлмани, които живеят в Турция и биват водени за носовете от ДПС, /сега вече и от ДОСТ/ ЗА КОЯТО ЗНАЕМ ЧЕ Е протурска партия, която прокарва интересите на Анкара в България! Така че в дълбоко неразбиране съм за каквито и да е протести на БЪЛГАРИ ОТ ЕС – това решение пак ще го повторя /белким се разбере най-сетне!/ НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА СТРАНИТЕ ОТ ЕС! Ние, които сме изселници в ЕС ще можам пак както винаги да си гласуваме дори и извън Консулствата, дори и в по-малки градчета, стига да има подадени заявления поне от 100 българи за участие в изборите! Точка! Не виждам какво толкова е станало, освен, че с това решение ЩЕ БЪДЕ ОГРАНИЧЕН ВОТА ЗА ДПС И ДОСТ! Или тия дето подкрепят такъв протест и подклаждат такъв протест са платени слуги на турските тайни служби! Друг отговор аз себе си нямам! Христос Возкресе на всички!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s