Днес на площад „Народно събрание“ №2 от 19:00 ще се състои протест срещу вчерашните решенията на парламента относно  гласуването и по-специално това на българите в чужбина.

След вчерашното гласуване се оказа, че  българите в чужбина отново ще са онеправдани и няма да могат да избират преференциално, както и да имат излъчени депутати от свой МИР.

Затова гражданите са решили, че няма да оставят нещата така и ще покажат своята гражданска позиция.

13076671_1685981434989555_8029067886543049275_n.jpg

Към момента, в събитието направено във Фейсбук, заявилите, че ще отидат са едва 60 човека, но  се надяваме повече хора да решат, че има смисъл да бъдат там.

Ето какво още пише на страницата в социалната мрежа:

Въпреки породените очаквания: Българите в чужбина отново ще са онеправдани и няма да могат да избират преференциално, както и да имат излъчени депутати от свой МИР. Електронно гласуване, което би улеснило най-вече тях, ще има, ама друг път. Нещо повече, те ограничиха много от досегашните възможности за гласуване, като забраниха да се гласува извън дипломатическите представителства. И дори задължиха всеки да гласува, а как ще осъществят това задължение българите в чужбина, които понякога трябва да пропътуват стотици километри за целта – на депутатите им е всё равно!

Аз казвам, аз съм българин в чужбина, защото всеки е българин, независимо от изборa си на временно пребиваване. Ние всички сме българи и нашето отношение към България не е зависимо от избора на местоживеене. В глобални свят на мобилност, много от нас вече живяха в чужбина, други ще бъдат, а почти всички останали имат близки, които са там. Ние сме едно цяло и няма да позволим някои от нас да бъдат онеправдавани.

Очаквайте подробности! Ние от „Гласът на младите хора“ продължаваме да следим темата.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s