Приятели, време е отново да се активизираме и да помогнем на човек в нужда! Отново се попадаме на лична трагедия, която не може да бъде подмината и за съжаление не може да бъде преживяна без наша помощ.

Представяме ви Георги. За него ни разказва Анна Манова от регионалния вестник „Самоков 365“.

георги-640x1138.jpg

 

Неговата история определено не е забавна, нито ще ви накара да се почувствате по-добре. При него, както се случва често, злото идва изведнъж. Както той самият казва една сутрин се е събудил и вече е бил болен. 

Детството и по-голяма част от съзнателния си живот Георги прекарва в Павликени, живеейки с баща си. Майка му – Анна Йорданова е самоковка, която дълги години се е откъснала от родното си място. Но животът така ги завърта, че се налага синът и майката да се върнат в Самоков, за да може да са по-близо до София и болниците там.

Как започва всичко?

началото на кошмара за Георги е през февруари 2014 година, когато той е едва на 28 години. Става му лошо, усеща силна стягаща болка в гърдите и се налага да отиде спешно на лекар. Предвид състоянието му и невъзможността да му помогнат местните лекари в Павликени го насочват към МОБАЛ – Велико Търново, където е приет с декомпенсирана сърдечна недостатъчност.

Оттам е насочен за лечение в софийската болница „Света Екатерина”.

От този момент нататък единствената дума, която описва живота на Георги е БОРБА. Нищо вече не е същото.

Получава ТЕЛК-ово решение и пенсия по болест. Премества се с майка си в Самоков, за да може при необходимост да потърси помощ в МБАЛ – Самоков или директно в София.

Страшното при Георги е, че причините за състоянието му не са изяснени.

Лекарите се съмняват, че може да е вродено или състоянието му да се е получили в следствие на някаква настинка. Така или иначе Георги води своята борба вече втора година. Като още първата, след установяването на уголеменото му сърце, е записан за трансплантация, която до този момент не се случва.

Кошмарът наречен ОЦЕЛЯВАНЕ.

Както може да предположите на семейството на Георги в момента изобщо им е леко. Те всеки иден гледат по какъв начин да намерят пари хем за храна, хем да закупуват  необходимите медикаменти, които са животоподдържащи.

Една част се поемат от здравната каса, но другата – не. Месечно на Георги са му необходими около 320 лв. за набавянето на едно от важните лекарствата. Майката Анна е оператор на шевна машина в Ихтиман, която получава заплата от 500 лв. Пенсията на Георги е около 300 лв., с включени в нея транспортни надбавки. Още на пръв прочит няма как семейството да успее да се справи само, докато чака за трансплантация. Няколко пъти състоянието на Георги е било критично.

Днес Георги мечтае само за едно –  да бъде здрав. И ние можем да му помогнем това да се случи. 

А най-голямата му надежда и желание е да си има собствена къща с двор, където да намери място на любимите си кокошки. Даже да има ферма за кокошки. Иска да развива бизнес в Самоков един ден.

Семейство Йорданови са благодарни на всички, които до този момент са им оказали безвъзмездна подкрепа и помощ. Благодарни са на Община Самоков, която им е отпуснала еднократна финансова помощ, на Вени Шопова, на Светла Николова, на „Райфайзен банк”, които са им открили сметка.

Георги се нуждае и от вашата помощ, за да може да продължи да мечтае, да вярва в бъдещето, да знае, че за него има утре! Нека всеки, който има възможност и желание да помогне на този млад човек. 

Ние от „Гласът на младите хора“ призоваваме за повече съпричастност по случая. Нека помагаме на младите хора в България в желанието им за оцеляване и развитие тук.

Всеки, който може да помогне сметката му в Райфайзен банк е:

IBAN: BG86RZBB91551006819918.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s