Нормално ли е динковци да ни пазят границата?

Хайките за бежанци по границата стават все по-коментирана тема както в медиите, така и в обществото. Някои са за, други против.

f3936a34196075e664661d8cca9d22c7_XL

Чухме всякакви изказвания – от политици, професори, специалисти …

Като прочетохме и чухме всички мнения обаче, признаваме си, леко започнахме да се притесняваме. Оказва се, че ще се окаже най-нормалното нещо по границата да има по един Динко, който да ни варди от лошите бежанци.

Какъв герой е Динко, бе?

Ние сами не можем! Трябват ни тези нови герои!

Оказва се, че ние сме в грешка и това изобщо не е нова пркатика. А от Средновековието. Така поне каза Божидар Димитров е вфира на Нова ТВ.

И професорът не спря до тук: „Държавата това сме ние. Тези хора изпълняват дълга си на границата. Дълг на всеки български гражданин е да пази държавата. Така е било винаги.“ – допълни Димитров.

Освен Димитров самият той, Бойко Борисов, също подкрепи момчетата и им благодари за работата, която вършат.

Наистина се чудим в нас ли е проблемът? Защо герои се изкарват хора, които правят нещо с неясни цели и изгоди? Защо и медии, и полиция им вдигат самочувствието на всички динковци и те си мислят, че са недосегаеми? Защо властите не си вършат работата, а търсят помощ от въпросните хайки?

Същите въпроси като нас си задава и Емил Георгиев, чийто текст по темата ще споделим и с вас. Текстът първо е публикуван на ploshtadslaveikov.com, а ние искаме да прочетете едно обективно и доста точно мнение по темата. За щастие изглежда, не сме сами.

Премиерът Бойко Борисов се изказал: „Благодаря на хайките за бежанци, всяка помощ е добре дошла“. Ако случайно хора могат да задържат „терористи“, защо не позволиха на Волен Сидеров да задържа „наркотрафиканти“ по „Раковска“? Може би ако гасиш пожар, наистина всяка помощ е добре дошла. А ако правиш мозъчна операция? Но това е естествен финал на една седмица, в която между Стоичковия жираф, няк’ви баби и малките котета, други важни новини се промъкнаха почти незабелязано – като бежанци през турско-българска граница.

Например 20 „интелектуалци“ – поне половината от тях свързани с ДС, споделиха кой трябва да стане директор на БНР. Знаем, че списъкът на журналистите, работили за Държавна сигурност, е безкраен, но не останаха ли и други? И наистина ли моралът вече няма никакво значение?

Браво на Динко – нашият герой в чужбина!

В това обаче няма нищо ново. Новото беше, че с викове „Да живей България“ спортисти, ловци, рибари и туристи поемат на любителски начала охраната на държавната граница от терористи. Опазването на националната сигурност се превръща в хоби. Национални медии вдигат самочувствието на динковистите, а шефовете на Гранична полиция раздават награди и поощрения на жандармеристите-любители, вместо да ловят нарушители и каналджии.

Третата новина е, вече имаме случай, в който улична тълпа пое в свои ръце правосъдието и се опита да линчува на място причинител на тежко произшествие… В последния момент, докато селяните се опитвали да подпалят камиона със заключилия се в кабината шофьор, полицията го спасила. Ако следващия път ченгетата закъснеят, влизаме направо в новините от Третия свят. Тази част от него, в която „Ал Кайда“ се бие с Ислямска държава.

Но страната отдавна е пълна със самодейци, които се смятат за професионалисти. Било защото истинските професионалисти ги няма, било за да (само)задоволяват болни амбиции. Вече е практика българският режисьор сам да си пише сценария, актьорът сам да се режисира, а когато проектът му никъде не се класира, все ще се намери кой да го продуцира. Така „нов български филм“ се превърна в нарицателно за празен салон. А самодейността процъфтява. Но киното ни е най-малкият проблем.

Вече няма нищо чудно, че скулптори администрират, а разни други без задръжки скулптират. Няма лошо, ние можем и да не минаваме от там, където си оставят произведенията. Но поне да си наемат дипломирани електротехници – Василий II не е ослепил Самуил, но съвременната технология вече му извади едното око от строя. Ей така процъфтява самодейността.

Междувременно обикновени плочкаджии се правят на реставратори на антични ценности, телевизионни водещи пият урина за здраве и се борят с ваксинациите, гимнастички правят ефектни премятания в политиката, а т. нар. професори заливат ефира с помията на чудодейните извори и планират професионалната си дейност според предсказанията на баба Ванга.

Граждани и селяни се правят на юристи-специалисти и изискват смърт за по-тежките престъпления и доживотен затвор без право на замяна за по-леките. Атеисти се правят на християни, комунисти – на демократи, седесари – на реформатори, а доносници на ДС – на високо морални професионалисти и специалисти по всичко – от употребата на бурката до управлението на бизнеса, образованието, медиите, държавата и ООН.

Най-възмутителното в цялата ситуация е, че в нея липсва обществено възмущение. Стоичковият жираф, Цачевите баби и Божиновите малки котета предизвикват по-голям интерес – не само в официалните медии, но и в социалните мрежи. А докато самодейците изземват управлението от професионалистите, това, което имаме като държава, ще се отдалечава все повече от онова, което имаме като Европа.

Автор: Емил Георгиев
Източник: ploshtadslaveikov.com

*Заглавието е на „Гласът на младите хора“
Анкетата е подготвена от екипът на „Гласът на младите хора“

 

Advertisements

19 thoughts on “АНКЕТА: Подкрепяте ли хайките за бежанци?

 1. Когато държавата не си върши работата, все някой трябва да я свърши. Правителствор Народно събрание и Съд позволяват създаване на турски партии вътре в страната, отвън ни нападат пълчища ислямисти…Докога ще търпим всичко това?

  Like

 2. ДА! Това са нарушители на държавната граница на Република България, които стрателно отбягват българските власти, за да прецапат държавата ни и да се докопат до Западна Европа. ЕС плати на Турция с парите от нашите данъци да държи „горките сирийски бежанци, бягащи от война „от Пакистан,Алжир, Афганистан , Гана и прочие сирийски държави, да ги държи на своя територия. Няма да плащам два пъти за тези особи, като ги издържам и в Европа.ТЕ бият граничните полицаи на Македония, подкокоросвани от разни НПО-та, не спазват законите на европейските държави , а налитат на бой с камъни. Така ли ще се“интегрират“? Имат ли изобщо намерение да се интегрират; Днес Нова ТВ пусна материал, че не харесвали храната в Германия , била немска. Това гладни хора ли са, хора в нужда? НЕ! Те имат свои, тайни цели. Нас никой не ни пита дали ги искаме, нас само ни принузехдават да ги приемаме и да си извадим и залъка от устата за тях. Бедни били- а всичките със последен модел смартфони, платили по 10 000 суха пара на каналджии; Защо не си купиха къщи в някоя мюсюлманска страна , а нахлуват нелегално в Европа? Моят живот и този на децата ми, ми е по-мил от „горките сЕрийски бежанци“ ,които щурмуват границите на суверенна Македония и хвърлят камани по законната македонска власт в лицето на македонската полиция. Не дошли още, и почнали мускули да показват , да налитат на бой! Няма да я бъде тая!

  Like

 3. Eто резултатите от подкрепата на “Динковците“! След тях тръгнаха “Перовците“. Мутри и бандити тръгнаха на лов за хора по горите край границите. Заедно с тях тръгват и млади хора с необуздана агресия, търсещи адреналин за сметка на беззащитни бегълци от една тежка война. Боже, какво става в България? Къде отиде хуманноста ни. Гледам резултатите от анкетата и ме хваща срам, че съм българин. Ако и сега не се намеси властта и не прекъсне това уродливо ловуване, очаквам в най-скоро време да паднат жертви. Ще дойде ли момент в който самозабравилите се главорези, ще започнат да се хвалят с трофеи от отрязани пръсти и уши. Или пък да чуем, че има изнасилени мюсюлманки в “дерето край границата“. А утре, при определена ситуация, те сигурно ще организират “шпиц-команди“ и ще тръгнат да раздават справедливост и по улиците на София. “Proud to be bulgarian“ – както беше казала една бивша външна министърка!

  Like

  1. Беззащитните бежанци са нарушители и нямат място в държавата ни. Щом са нарушители и престъпници, а полицията няма ресурс да се справи, това е начина. Не ни стигат паразитите цигани, ами и тези фанатици… Ако те имат превес, ще видите какво ще стане, като започнат да влизат в къщите и да правят каквото си искат, тогава друга песен ще запеят някои, но ще е късно. Спестете си фалшивият хуманизъм и толерантност, време е да проявим инстинкт за самосъхранение и оцеляване.

   Like

  2. Веселин, ставащото е показателно за адекватността на политиката за държавен монопол върху сигурността на гражданите. Държавата не може и не трябва да има такъв монопол. И когато държавата спира доброволчеството от честните хора, излизат тези които не се интересуват от това какво казва държавата. Естествено че българите със съмнително минало първи ще излязат, поради ниското уважение към държавните институции. Но те вършат неща, които са искани от преобладаващото мнозинство българи. Те не обикалят границата случайно.

   Like

  3. „Ще, ще, ще…“ Или пък „не ще“?
   Няма „лов на хора“. Има подпомагане на гранична полиция в осъществяване на нейните функции, което е дълг на всеки български гражданин.

   Like

  4. Това не са бежанци, а авантюристи, които не мислят за семействата и децата си! Стадо, което се е юрнало към примамливия, свободен и демократичен живот в Европа!!! Защо не изчакат в Гърция или Турция да свърши войната и да се приберат в страната си???!!! Защото те не желаят да живеят там, това е истината! Рискуват живота на семействата си през планини и морета, нямат грам жал към децата си, които се давят и измират като пилци….Аз съм против насилието, но с тях влизат и опасни хора, престъпници, затворници, терористи….Лъжат се ако мислят че ще ги чакаме с бъклица и дрян….Просто ги моля да се обърнат и да поемат пътя към домовете си, войната няма да е вечна. Да не се чудят, че са нежелани и преследвани тук….хора без документи, но с таблети и скъпи телефони за мен са нарушители и нямат работа в моята страна! Пепа Цанева.

   Like

 4. Странно , че ислямофашистката пропаганда сред малките мюсюлманчета у нас , която ги учи , че който яде свинско, е свиня, не възмути другарите и другарки толерасти и толерасткини , а БХК мълчи като гъз.Подкрепям на 100% гражданските арести на нелегални нарушители на българската държавна граница! Това са ПРЕСТЪПНИЦИ! Гърция и Турция са СИГУРНИ СТРАНИ и тези афганци не бягат от там от война, понеже там война НЯМ! Не може „правозащитниците“ да насърчават към престъпления мигрантите, не може да приканват мигрантите да ИЗВЪРШВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! НПО-тата са ЕВРОФАШИСТИ и трябва да бъдат РАЗКАРАНИ от БЪЛГАРИЯ!

  Like

 5. Динко е симптом на абдикиралата държава. На никой не му стана странно, че охрана по границата ни на практика няма! Гледах няколко клипа на младежи, които преспокойно и необезпокоявано я пресичат. В така наречената ограда имаше широко отворени и неохранявани врати. Динко не е тръгнал на лов, той е бил нападнат от орда нелегално минали границата. Хубавото е, че се е защитил, иначе сега щеше да е безследно изчезнал. Къде е МВР, къде е армията? Кой пази всъщност границата ни? Оказва се, че това са точно тези самодейци. Това не им е работата, но тези на които това е работа, не си я вършат! Така че, докато някой в тая държава не почне да си върши задълженията е по-добре да има Динковци, та поне да чуем, когато ни залеят ордите главорези. Не се заблуждавайте, ислямът ги кара да ни третират като нечовеци, в момента, в който се почувстват силни и ни чака същото като Либия, Сирия, Ирак, Афганистан или Чечня. Европа е сляпа и глуха, но тези на върха трябва да ги изритаме или да ги накараме да работят, иначе просто няма да оцелеем.

  Like

 6. А бе, вие луди ли сте???
  Какви „хайки“ са това?
  Никакви „хайки“ няма!
  Това е помощ на бежанците, за да установят контакт с правораздавателните органи!
  И никакви „арести“ няма!!! Нито „граждански“, нито други!
  Има локализиране на бежанците до пристигане на правораздавателните органи!
  Мислете за думите, когато ги пишете!

  Like

 7. Не видях къде е анкетата, но ДА, подкрепям. Има си начин да влезеш легално в страната ни със статут на бежанец. Щом си тръгнал да се промъкваш нелегално в суверенна държава, трябва да си готов да си понесеш последствията. А Динковците са следствие от пълната абдикация на Гранична полиция. Дето се вика в една песен „It’s dirty job, but someone’s gotta do it“. Това е. Ако някой българин пресече нелегално чужда граница ще го застрелят като куче без да питат кой и откъде, а тук поне само ги залавят. И никой не може да гарантира, че баба ти в полуизоставеното погранично село няма да го отнесе, затова че си си затворил очите и си пуснал група „бежанци“ да се разхождат спокойно в задния ти двор…

  Like

 8. Като чета тук ,как разни тъпанари и продажни гниди защитават „горките бежанци“,ме избива на садизъм.Ако имах власт,вие безродници-гадни ,първи щяхте да висите по дърветата. Дано някой ден не се събудите с резнати зелки или жените и дъщерите ви-изнасилени.(не ви го пожелавам,макар да го заслужавате). Приискали им се на орките соц.придобивки,жилища и облаги ,без да бачкат. #&#@%#

  Like

 9. Такъв бих искал да го начукам на автора! Ти байно льо гальба си от тия дето искат да затрият България! Тъй ми се чини от писанията ти… Дълг на всеки българин е да си защитава родината, когато родината ни се управлява от бандити и родоотстъпници идва времето народа да вземе нещата в свои ръце! Волята и желанието на народа е законът! Когато държавата я няма да пази родината идва времето на хайдутите да си пазят родината и ти авторе Емил Георгиев, нито който и да било не можеш и нямаш правото да ги съдиш! Родината е наша, държавата е на народа дошло е време той сам да решава! Объркал си посоката (поляритета) на статията, трябваше да пишеш не за динковците, а за бойковците и цацаровците! Вината е в тях и грешката е в тях, всичко сбъркано пак идва от тях!!! И за сведение тези хора (20-30 годишни яки здрави младежи) които пресичат границата нелегално са диверсанти, а не бежанци и следва да се третират като престъпници от всеки български гражданин! Бежанецът си ходи с жената, децата и вързоп покъщнина, такива никъде не видяхме!

  Like

 10. Такъв бих искал да го начукам на автора! Ти байно льо гальба си от тия дето искат да затрият България! Тъй ми се чини от писанията ти… Дълг на всеки българин е да си защитава родината, когато родината ни се управлява от бандити и родоотстъпници идва времето народа да вземе нещата в свои ръце! Волята и желанието на народа са законът! Когато държавата я няма да пази родината идва времето на хайдутите да си пазят родината и ти авторе Емил Георгиев, нито който и да било не можеш и нямаш правото да ги съдиш! Родината е наша, държавата е на народа дошло е време той сам да решава! Объркал си посоката (поляритета) на статията, трябваше да пишеш не за динковците, а за бойковците и цацаровците! Вината е в тях и грешката е в тях, всичко сбъркано пак идва от тях!!! И за сведение тези хора (20-30 годишни яки здрави младежи) които пресичат границата нелегално са диверсанти, а не бежанци и следва да се третират като престъпници от всеки български гражданин! Бежанецът си ходи с жената, децата и вързоп покъщнина, такива никъде не видяхме!

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s