ПОТВЪРДЕНО: НЕ на бурките на публични места

burka

Това заяви Сотир Цацаров днес в Пазарджик.

„Законът за вероизповеданията се нуждае от сериозен ремонт. Бурки не трябва да се носят на публични места, особено в учебни заведения. Всеки е чел достатъчно за другите религии, за да знае, че традиционният ислям не е войнстващ. Тук говорим за политика“, коментира обвинител № 1 по повод делото срещу 14-те жители на Пазарджик, Пловдив и Асеновград, обвинени в насаждане на религиозна омраза и пропагандиране на война.

Цацаров обаче подчерта, че всичко, свързано с вярата, трябва да се дискутира внимателно, за да не се позволи религиозният мотив да се използва за политически цели.

Трябва да намерим точния баланс между религиозната свобода и интересите на обществото, каза още Цацаров.

Според главния прокурор в момента Наказателният кодекс не дава необходимите „оръжия“ в ръцете на прокурорите и е необходима по-адекватна реакция по отношение на текстовете, свързани с подобни престъпления.

 

4 thoughts on “ПОТВЪРДЕНО: НЕ на бурките на публични места”

  1. Какво е бурката ? Малко неудобно, но все пак – скривалище. От какво се крият ? От лошите мъжки очи и щения, от какво друго ? А какво крият ? Може да се гадае : неземна красота и чистота, любопитство, любов, разплакани очи, мъка, омраза, ненавист, злост, оръжие, да е маска за мъж, експлозиви и още, и още… С бурката ще минат ктай детската градина, училището, болницата, университета… Страшно ми е. В страините, където носенето им е забранено, сигурно са доказали защо са го направили. Не трябва да откриваме топлата вода, а да се върви и по-нататък. Може би в тези квартали трябва да се води борба за душите на хората ?! Кой и как – знаят най-добре проповедниците на други религии, освен исляма. А държавата трябва да съдейства ….

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s