Браво на Динко – нашият герой в чужбина!

12920890_1403587503000529_1457902364_n

Ловецът на нелегални имигранти Динко Вълев от Ямбол, който стана супергерой за българите, събира овации и в Англия. Британският „Дейли мейл“ излезе с обширен репортаж за него, като мненията са стопроцентова подрепа и симпатия към него.

От „Гласът на младите хора“ решихме да ви покажем тези мнения. Ей, така. Да представим всякакви гледни точки.

Браво на Вълев! Той прави това, което правителствата в Европа трябва да правят. Подкрепяме го и сме зад него! Ще защитим земята си! Без нелегални имигранти в ЕС“, пише под статията потребител от Румъния.

Някои читатели дори го искат на Острова: „Докарайте го в Дувър!“, призовава един от тях.

„Той е герой, истински патриот“, пише друг, чието никнейм случайно или не е ЕдинРускиЛондончанин (onerussianlondoner).

„Така става, когато лидерите не реагират и не правят нищо. За да покаже каква подкрепа получава, трябва да пусне една петиция и да събира финансиране. Парите са единственият език, който тези лидери разбират“, пише читател от САЩ.

Забелязвам, че пресата нарича мигрантите „нелегални имигранти“. Ако това е така, значи са прекосили границата незаконно. И как наричате гражданин, който се опитва да предотврати беззаконието? Престъпник? Това показва манталитета ни: не е престъпление да влезеш нелегално. Този човек трябва да бъде похвален за опита си за защити страната и наследството си“, пише още един читател в негова подкрепа.

Дори изявлението на Хелзинкския комитет не повлия образът на Динко да се почерни.  Вместо подкрепа от властите предизвика голяма ответна реакция с организирана петиция в подкрепа на Вълев. Само за първите няколко часа тя събра 2000 подписа.

Сред коментарите има един, който казва: „Нашата държава не се грижи за българите. Време е българите да се обединят. Аз се гордея с това, което прави Динко.“

Друг добавя: „Динко е герой. Имаме нужда от повече хора като Динко. Затвор за членовете на Хелзинкския комитет, не за Динко, предатели!

Създадена бе и страница във Фейсбук в негова подкрепа. потребителят Христо Димов пише: „Нека подкрепим Динко срещу българофобите от Хелзинкския комитет! Хората ги бият по шосетата, по дискотеките, всеки ден и всяка нощ стават обири, а искат да бъде наказан Динко Вълев, който ни пази от бежанците и подпомага граничарите в работата им !Това е държавна граница и незаконното й преминаване е забранено , и тъй като държавата не си защитава границата българите трябва да си я пазим със собствени средства като Динко ! Браво момче, ти си истински герой , такива като теб трябва да се справят и с вътрешните проблеми в страната тъй като нямаме нито политици нито управници които да им пука за България !А ако се опитат да санкционират Динко ,народа ще се вдигне да го защити , опитайте ако не вие страх !“

Определено смятаме, че този материал трябваше да се появи при нас точно днес – на 1-ви април.

От една страна, за да покажем, че сме способни да ви представим различно мнение от нашето, а от друга да ви честитим празника. Да ви честитим това, че Динко си се шегува с нас всеки ден, ама само днес и ние можахме да го понесем.

Честит празник, българи!

#ДинкоЕГерой

8 thoughts on “Браво на Динко – нашият герой в чужбина!”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s