До Динко от Ямбол

Ники-картичка-768x811

Някога в училище ни учеха, че писмата адресирани:

„На село. До дядо“ винаги стигат адресата си, та за това реших да го адресирам и аз по подобен начин, воден от увереността си, че въпросният адресат, ноторно известен и като „Повелителят на АТВ-та“ не само се прочу у нас, но и в чужбина. Дет‘ се вика и той, като Баце „прославя“ родината със страшна сила, макар и не точно в правилната посока.

Та, от онези дни един приятел беше така любезен да ми изпрати поредното импромтЮ по ТВ на въпросния индивид, в което последния нахрани обилно всички други/различни, наричайки ги: отрепки, мишки и как ли не.

Принципно, нямаме практиката да се занимаваме с глупости повече от необходимото, но нещо ни раздразни, поради което след като се върнахме, взехме решение да напишем писмо.

И да.

Този път ни най-малко не сме водени от обичайната си дребнава заядливост.

Макар, че неизменно се връщам към думите на баба ми, която винаги казваше: „че човек не трябва да си оставя магарето в калта“, този път не е това.

Всъщност репликата срещу нас беше простичка:

„Оня адвокат, дет‘ не е ходил и на физическо“.

Както се досещате грам не сме засегнати от това, но това което ни докарва до истерия всеки път е постулата, че у нас физическото винаги е по важно от културата!

Начи, бяс ни обзема с пяна устата и направо ми иде да вия по луната до такава степен.

Същите тези индивиди не просто презират, неразбирайки доброто възпитание, образованието, интелекта, но и продължават да налагат не само тези от типа, че грубата сила е по-важна от интелекта, но и го превърнаха в държавна политика.

Неясно защо, болшинството привърженици на физическото смятат, че тези неща, включително лъскавите костюми са нещо, дето пада ей така от небето?

Нямайки идея, че това е нещо, което всеки човек, може да изгради в семейството си или пък може да направи сам за себе си и за другите.

Поради тази причина уча децата си, че да казват „Благодаря“ и „моля“, примерно е по-важно от имитацията на патриотизъм и заместването на морални и етични норми с християнски кръстове или други подобни религиозни знаци и портрети на вехти войводи.

Или както беше написал някой неизвестен фейсбук мъдрец: разликата между обикновената и политическата проститутка се състои, в това че обикновената трябва да симулира оргазъм, а политическата патриотизъм.

Както и да е.

Та, тези съвременни достижения, като възпитание, образование, морал, спазване на норми и правила са тежка битка, която е индивидуална за всеки.

Но, всеки сам може и трябва да постигне и задържи нивото, което иска.

Другото е от типа на бутане на камъни по баир…….. ако ме разбирате.

Както и да е.

Прилагаме по-долу една поздравителна картичка, доколкото не сме убедени, че текстът ще достигне до адресата и ще бъде разбран правилно.

Идеята на картичката, далеч не е самохвална, както добре знаете ние нямаме рейтинг, та да се нуждаем от вдигането му.

Не.

Това е начина по който искаме да изразим не само определена емоция, но и да покажем, че културата и спорта, вървят ръка за ръка.

А, физическото ли?

Физическото е просто предмет в училище за тези, които сме ходили на училище.

Източник: http://hadjigenov.com/

Автор: Николай Хаджигенов

 

One thought on “До Динко от Ямбол”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s