Доган: ДПС не е в криза, затова няма да се върна

dogan

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган, който беше посочен от структурите като единствения лидер на партията, олицетворяващ сплотеността и единството, дал знак пред актива, че няма да се върне като „оперативен“ председател“. „ДПС не е в криза, затова няма да се върна“, заявил той пред гостите си на 62-ия му рожден ден късно във вторник, съобщи „Дневник“.
„Тази вечер няма да имаме новина“, казал Доган. И поискал: „30 години се борих за вашата свобода, сега вие ми я осигурете.“
„Вие сте на ход“, насърчил Доган своите и им обещал, че няма да е съзерцател. В новогодишното си слово пред актива в края на 2015 г. той обяви: „Твърде насериозно съм се приел като пасивен наблюдател.“

Речта му за рождения му ден обаче била кратка, разказаха присъствали, цитирано от „Дневник“.

Предупредил, че няма да говори за политика, защото „някой сигурно пак записва“, намеквайки за „изтичането на информация“ от новогодишния купон на ДПС.

До средата на април се очаква да се събере т.нар. председателски съвет на ДПС – тясното партийно ръководство и местните председатели, на който да се реши кой да бъде предложен за нов председател. Прогнозата на депутати е, че Доган ще заложи този път на Мустафа Карадайъ и ще го посочи за формален председател на ДПС. Карадайъ е свързан с ДПС още от създаването на партията в началото на 90-те години – първо като активист в Академичното дружество към ДПС, а впоследствие два мандата беше лидер на младежката организация на партията МДПС.

На празненството във вторник вечерта за кратко дошъл и депутатът от ДПС, който в последната седмица обявява изтегляне от бизнеса, Делян Пеевски.

Термовизьор пък бил подаръкът за рожденика от парламентарната група на ДПС. Депутатите до последно умуваха какво да дарят на лидера си, след като се провалил планът им да внесат орел от чужбина.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s