Извини се, бе!!

инвалид

Вчера отново станахме свидетели на липсата на толерантност сред масата от шофьори в България. От приложението „Гражданите“ сигнализираха за автомобил, който е спрял най-нагло на инвалидно място в столичен МОЛ.

Това нахалство взриви социалната мрежа. На снимка се вижда жена, която паркира лъскавия си джип точно на място, обозначено, че е за хора с проблеми в мол-а. „Доказано инвалид!“, пише под снимката. Видимо шофьорката няма физически здравословни проблеми.

Май инвалидността й е на друго място, пишеха масово потребителите в социалната мрежа.

От мобилното приложение „Гражданите“ приканват водача на въпросния автомобил да се извини!

Накратко, какво ни предлагат от „Гражданите“?

Ние ти предлагаме да упражниш граждански контрол на пътя, използвайки мобилното приложение. Ти можеш да снимаш и качиш всеки “гражданин” на пътя в нарушение. Независимо дали е паркирал на велоалея, изпреварва неправилно, или не зачита останалите на пътя. Всеки може да получи “гражданство”.

 
Въведи регистрационния си номер в радар и бъди информиран, ако някой те заснеме в нарушение. 

Това, което целим е да подобрим трайно средата, в която живеем, като насърчаваме и поощряваме отговорното и вежливо гражданство . Вярваме, че всеки се ражда добър, но и че всеки прави грешки. С бутона „Извини се“ засилваме доброто поведение в обществото. Разбира се, за тези, които все още нарушават правилата, имаме нужните инструменти като обществено порицание в социалните мрежи и изпращане на сигнал до Пътна Полиция.

Всички искаме промяна, но тя може да започне само от теб. Гражданин или „Гражданин” – изборът е твой. Телефонът е в ръцете ти. Снимай!

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s