Къде е кенефът на Европа?

8216_big

Позната ви е снимката, нали?

Навярно помните творението на Давид Черни –  “Ентропа”, коeто за пръв път бе показано в централата на ЕС в Брюксел през 2009 година.  

Тогава мотото на чешкото председателство беше –  „Европа без граници“.  В проекта участваха над 27 художници, в това число и България имаше представител.

Тази, меко казано, странна творба, предизвика множество негативни коментари и още толкова подкрепящи инициатора.

И какво се оказва към днешна дата?

Някак си г-н Черни, без да иска е отгатнал в какво ще се превърне България след 8 години членство в ЕС и още 20 години „демократичен преход” преди това…

От този колаж мене ме боли, както и много от вас предполагам, но това е действителността.

За да не навлизаме в подробности, погледнете през шибания си балкон, разходете се из крайните квартали на София, Пловдив, Варна, посетете едно село в северна България и ще видите, че държавата ни се е превърнала в кенеф или другояче – дупка с две места за краката!

Господарите ни в момента са САЩ и ЕС, а те ни използват за тоалетна, в която да си изхвърлят вредния материал от правото черво.

И преди сме били кенеф на Русия и тоталитарните републики, но сега сме направо обществена тоалетна. Тия тоалетни старите хора са ги наричали „нужници”. Ние се превърнахме в  „нужник” – каквото ни изсипят, това поемаме.

Нужно е да допускаме абсолютно всичките им вериги и продукти на родния пазар, като с това убиваме родното производство, малкия и среден бизнес.

Нужно е да приемаме бежанците, да ги обличаме, да им плащаме, да ги храним и интегрираме, а нашите пенсионери изнемогват с 75 евро на месец.

Нужно е да толерираме циганите, а пък те от своя страна ни благодарят, като  бият и убиват беззащитни старци. Трябва да се съобразяваме с всичките им безчинства и цялата им наглост…

Европейските лидери знаят ли как живеят пенсионерите в България? 

Знаят ли какво правят циганите?

Наясно ли са, че българите живеем по-зле от бежанците и циганите, които интегрираме?

Някога виждали ли са как родните производители се борят със зъби и нокти да извадят нещо от тая почва?  И да го продадат?

Лошото е, че нужникът ни е посещаван твърде често – я от Запада, я от Изтока.  Жалко, но е факт, че и при двата варианта никой не пуска сифона.

И преди, и сега – родните политици пък участват в поддържането на този нужник за чужденци…

И единственият въпрос, на който трябва да си отговорим е – ще продължаваме ли да живеем в кафявото или ще дръпнем сифона един път завинаги?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s