Комунизмът: власт без закони и морал

0,,16071158_401,00

Комунистическите предизборни клипове на БСП по телевизията и разлепените й пропагандни материали по улиците ме карат да се замислям и да си задавам въпроса: възможно ли е всичко това да повлияе на един интелигентен и почтен човек? Възможно ли е изобщо интелигентен и почтен човек да бъде комунист?Разбираемо е в младежките си и идеалистични години такива Разбираемо е в младежките си и идеалистични години такива хора да са се увличали от пропагандните и привлекателни лозунги на комунистите за братство, равенство и социална справедливост, но по-късно те не разбраха ли, че във всички държави, в които комунизмът заграби властта, тези лозунги не само не бяха осъществени, но там комунистическите режими съществуваха и се крепяха на основата на жесток терор, насилия, безправие и лъжа.

Тези хора не проумяха ли нечовешкия образ на приложения на практика комунизъм? Та само в СССР Сталин е избил над 30 милиона свои сънародници и даже съпартийци само по подозрението, че са противници на режима. А милионите преминали през ГУЛаг? А избитите у нас веднага след 9.IХ.1944 г. над 30 хиляди души?

Но да оставим убийствата и проливането на кръв и да зададем на “интелигентните и почтени” комунисти някои по-меки въпроси. Тяхното чувство за справедливост, законност и морал може ли да одобри и приеме:
– да бъдеш арестуван и обявен за враг само по подозрението, че си противник на техния комунистически режим, без да си извършил нищо срещу него;
– да бъдеш хвърлен в килия на Държавна сигурност, в която няма нищо друго, освен четири стени и циментен под;
– да бъдеш бит до припадък, за да признаеш вражеска дейност, каквато не си извършил;
– да те карат да се качваш по стълба, нарисувана на стената, и да те бият, че не можеш да го сториш.

Много бих желал да чуя мнението на “интелигентните и почтени” комунисти за една репресия, която беше масово прилагана и която по жестокост и безчовечност заемаше челно място в арсенала на комунистическите оръжия. Имам предвид изселванията.

За да разбере човек само малко от ужаса на това изселване, необходимо е да си представи, че то се отнася за него, за неговия дом, който трябва да бъде опразнен от цялата налична покъщнина – от мебелите до сервизите, съответно опаковани и транспортирани. И всичко това само за 48 часа. Садизъм? Безчовечност? Не – най-обикновен комунизъм.

Намират ли “интелигентните и почтени” комунисти, че е редно и оправдано да те пратят без съд и присъда в концентрационен лагер? Да ти определят срок от месец, два или три, а съвсем произволно да те държат там две, три, пет години?

А в този концентрационен лагер:
– да изпълняваш нечовешки норми при мизерна храна и постоянен глад;
– вечер трябва да имаш желязна воля, за да не изядеш наведнъж дажбата хляб за другия ден, но като си легнеш и торбата с парчето хляб е закачена над главата ти, гладът да продължава жестоко да те мъчи и да ти се моли: само едно малко парченце хляб искам, една малка хапчица – не повече;
– обръщението на надзиратели и милиционерска охрана към теб е “Ей, гад”, а отношението им се проявява само с шамари и удари с тояги и бичове;
– нямаш право на никакви свиждания с близките си;
– можеш да напишеш и получиш само по едно писмо на четири месеца.

А когато влизаш и излизаш от района на концентрационния лагер, минаваш през портал, на който е поставен огромен плакат: “Човек звучи гордо – М. Горки.”

Чувството за справедливост и човещина на “интелигентните и почтени” комунисти няма ли да протестира и да се опълчи срещу забраната да получиш висше образование или да смениш местоживеенето си или да посетиш чужда държава.

Тези хора не разбраха ли защо СССР – централата на световния комунизъм, – беше наречен от свободния свят “Империя на злото”?

Не разбраха ли, че нито една държава, управлявана от комунисти, не можа да преуспее и комунистическите им режими се сринаха катастрофално, като навсякъде оставиха огромни държавни дългове, парите от които бяха ограбени и влязоха в касите на основаните от тях задгранични и местни фирми?

Просто е невероятно, че и в днешно време, след пълния провал на комунизма, след като ужасите на комунистическите режими станаха достояние на целия свят, пак се намират хора, които го защитават и казват, че комунизмът като учение и теория бил много добър (даже го сравняват с християнството), но вината за провала се дължала на неправилното му прилагане в живота.

Не само практиката, но и учението на комунизма е престъпно. Според него целите на комунизма могат да бъдат постигнати чрез установяване диктатура на пролетариата. А в съчиненията си Ленин ясно и категорично определя какво е диктатура на пролетариата – власт, която не е ограничена от никакви закони, правила и морал.

Автор: Любомир Банковски
Източник: http://publicistika.blogspot.bg/

One thought on “Комунизмът: власт без закони и морал”

  1. Господине явно си нямате и понятие за какво говорите!Живях през социализма и беше много щастливо време!Никой не умираш е от липса на медицинска помощ никой не мизерстваше и т.н.Днес съм в чужбина и в България бих се върнала само ако се върне социализма!И истината е че комунизъм никога не е имало !Добре е да по четете и да се осведоми те добре преди да заблуждават е хората които не знаят как е било!Може би ви харесва днес разорена та и опустошена краден а България!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s