Черен петък е Бял петък за българина!

12301508_989429791115531_5180378899943186184_n

Черен петък било! Много интересно съдържание има в този ден. Жалко, че нямам маса пари, които да строша в пазаруване на китайска стока, на която конците ще се разшият след първото пране. Дано черният петък да е свързан само с блъсканицата по моловете, че иначе лошо ни се пише. В България, обаче, този петък според мен трябва да го наречем БЯЛ, защото черните петъци са много семейства са част от ежедневието, което се опитват да закърпят, защото и без друго 380 лв са бая пари и човек наистина се вижда в чудо къде да ги похарчи. В големите градове все още се намират хора, които приемат този ден за празничен, а аз го намирам за тъжен. Докато шепа хора се избиват за намалени дънки, цяло море от други хора броят стотинките, защото знаят, че и това са пари.

Няма нищо рационално в това да се избиват хората в напъни да си купят стока от 100 лв намалена на 80 лв. В България намаленията са смешни, не са като в САЩ, от където е взаимстван Черният петък. Като копираме от тях, да копираме докрай. В Америка стоката от 100 долара днес е намалена на 10, затова там по дви висят по опашки. А да копираме и заплатите на средния американец примерно. А ние на парче copy pastvame.

Черният петък, всъщност, може би ще се окаже Бял за повечето българи, които чакат и малките намаления, за да си позволят да си купят нещо и то на себе си. През останалото време българинът е себеотрицателен човек и първо купува на децата си, защото той държи те да не се чувстват отритнати от съучениците си. Истерията по този Черен петък е някак ненужна, при положение, че преди 2 седмици на петък 13 ЧЕРЕН беше петъкът за цялата европейска цивилизация, а не единствено за френския народ. Черен петък беше онзи петък 13, а този е просто някакъв си шопинг дей, в който маниаци отиват да си пръснат парите за някоя друга дрешка, която е мейд ин Чайна.

Айде, със здраве! И дано няма в бъдеще истински черни петъци, като този в Париж, защото тогава моловете няма да си приоритет!

Симона Господинова
„Гласът на младите хора“

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s