България – страната на Абсурдите

България – страната на Абсурдите, където на власт е глупостта, тарикатите печелят, умните емигрират, работливите са бедни, пенсионерите кучета ги яли, а свободата на словото е мираж. О, забравих и да си БаДка е модерно!

Добре дошли, уважаеми ЗРИТЕЛИ! Да, ние сме само зрители, защото свикнахме с абсурдите и проблемите, които ни заобикалят. Още по-жалък факт е, че и пукната пара не даваме да ги променим, но пък даваме пари за да издържаме 240 некадърни псевдодемократи, комунисти, националисти, реформатири, деформатори, алигатори и т.н. Отново факт неуспорим! 

Факт е, уважаеми ЗРИТЕЛИ, че България е страна, в която абсурдите са нещо обичайно, нещо естествено, нещо, което вече дори не ни прави впечатление. Така ли е? Така е, ще кажат някой! Защо, обаче, пренебрегваме всичкия този абсурд и тихо си седим по апартаментите, пиейки ракия, хапвайки салатка? Аз лично отговор нямам! Няма друга такава държава, в която да има толкова много проблеми, а решение да не се търси, но пък от друга страна кой да търси решения на проблемите? Учените ли? Та, те едвам кретат вече в тая държава!

Полиците ли чакаме? Чакаме ги вече 26 години, но промяна някои да вижда. Извинявам се, някой от тях са малко по-възрастни, леко оплешивели, малко по-нагли и доста по глупави.

Кой чакаме да ни реши проблемите?

Абсурдно, но е факт, че държавата се управлява от хора, за които народът представлява кренвирш, от който 26 години сладко си хапват. България е държавата, в която политиката се използва единствено и само за лично облаготелстване. Ние се превърнахме в зрители.

Абсурдно ми се вижда, че тарикатите в България се толерират. Да си тарикат в България е печеливш бизнес за някои.  Тарикатите се възползват от „дупки“ в системата (а те не са малко), за да заобикалят законите, които и без това са просто тоалетна хартия. Липсата на закони ражда в тарикатите чувството на безнаказаност. Но за всичко това си има виновни, а тях съм ги споменал в горния абзац. Абсурдно е, че за тарикатите всички знаем, дори и държавниците, но никой не си мърда пръста, за да се намери решение. Държавата е тотално абдикирала от този проблем. Защо? Ами, защото тарикатите си плащат!

Абсурдно ми се струва и понятието „достойни старини”. Толкова е достойно, че направо си е трагично! Знаете ли на какви лишения правят възрастните хора, за да свържат двата края? И тука пак ще се намери някой полуидиот да ми каже: „Абе, остави ги възрастните хора, гледай себе си!“. Ебаси! Знаете ли, че по данни на ЕВРОСТАТ, хората над 65 г. у нас са изложени на риск от бедност или социална изолация? Знаете ли как тези хора си покриват нуждите? Как преживяват месеца? По дяволите, дори в Румъния положението е по-добро, а помните ли от къде тръгнаха те и къде са сега? Едва ли! Ние тука повече от два дни не помним.

В основите на демокрацията е свободата на словото, което за жалост в България е илюзия. Абсурден факт е, че България се намира на 106-то място в класацията на „Репортери без граници“ за 2015 година. Но това масата от населението не го вълнува. Абе, дори Косово е преди нас, бе хора! Даже и Гвинея е преди нас! Ебасимо! Какво е демокрацията без свободата на словото? За каква демокрация ми говорите изобщо. Тук си имаме комунисти, облечени като демократи и говорещи като реформатори, а работата, която уж вършат, не се вижда от никого.

Абсурдно е да работиш за слава, но е факт в България. Работиш и като цяло не виждаш смисъл от това. Оставете мизерните заплати, тежкия труд, ежедневното нарушаване на правата на работниците, условия на работното място, но има работодатели и то не малко, които даже не ти и плащат. Ако решиш да се оплачеш, може и да те набият, а ако се оплакваш повече, направо те гонят и не ти плащат. За договорните отношения между работодател и работник няма да коментирам, че там положението е трудно за описване.

Всичко това, кара много от младите, а и не само, да емигрират! Грешната политика, тарикатите, ниските доходи, липсата на свобода на изразяване. Но най-вече хората емигрират заради семействата си, заради трудностите и тежките условия, в които ги е поставила Майка България за едни и Мащеха за други.

Накрая бих искал да кажа само, че абсурдите се превърнаха в нещо обичайно, а обичайното в нещо абсурдно.

Веселин Диманов
„Гласът на младите хора“
Ако ви харесват нашите статии може да ни подкрепите тук:
glasutprofil

2 thoughts on “България – страната на Абсурдите”

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s