Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш

Хората много често се отказват от повечето си мечти, защото си мислят, че няма да ги постигнат. Е, според мен това не е редно и ако наистина го искат ще трябва много да се потрудят – но все пак си заслужава да се борим за мечтите си . Както е казал Хайтов : “ Едно е да искаш, друго е да можеш , а трето и четвърто е да го направиш.“

Това, което най-много ми харесва в тази мисъл е откровеността – не ни залъгва , че можем да постигнем нещо само с желание – тя показва, че човек трябва да се потруди и да разкрие възможностите си. Защото е много лесно да си кажем, че можем да направим нещо, понеже изглежда лесно – и аз съм го правила – но после, когато се опитаме да направим това нещо … резултатът не е чак толкова обнадеждаващ.

Затова всеки трябва да се стегне и да се бори за мечтите си. Не можем да очакваме да получим всичко на готово. Някои хора откриват таланта си по-рано и работят върху него – други, като мен, нямат този късмет. Но вярвам, че в определен момент от живота човек открива своята дарба и не бива да я загърбва, защото си мисли, че вече е прекалено късно и че нищо няма да се получи. Напротив, трябва да се стегне и ще види колко много неща ще може да постигне.
Така че борете се за мечтите си и не се отказвайте при най-малката спънка. Защото, за да постигнем нещо – трябва да се борим за него.

Автор Велислава Цанкова
Източник: 24chasa.bg
Велислава Цанкова Снимка: Семеен архив

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s