Днес дядо Добри има рожден ден! Пожелайте му нещо.

dqdodobrirjd

Днес дядо Добри има рожден ден! Той навършва 101 години. Дядо Добри е посветил живота си на това да дарява всичките средства, които събира от благотворителността на хората за поддръжката на църкви и храмове. Той живее изключително скромно, разчитайки само на пенсията, която получава. Отдал се е на духовния живот, далеч от материалния и светски живот.

Хората, които обичат и подкрепят дядо Добри, са доказателство, че днес вярата в доброто е жива. На рождения му ден всички медии пишат статии за живота му – дълголетен и интересен, преминал през двете световни войни, преживял сътресения, но и възходи. Днес на рождения му ден хиляди хора честитят на дядо Добри. Той не иска подаръци, защото има всичко – вяра, подкрепа, обич от милиони.

Татяна Митева Дончева, читател на „Гласът на младите хора“ се свърза с нас с предложение да направим отворено писмо, адресирано до дядо Добри.  В писмото всеки, който желае, може да впише своето пожелание за рождения му ден, своите благодарности, своята радост, че има хора като дядо Добри. Ние от екипа на „Гласът на младите хора“ заставаме зад тази кауза, тъй като всеки един от нас на рожденият си ден получава пожелания от близки и приятели, независимо от формата – телефонно обаждане, поздрави в социалните мрежи, чрез есемес или картичка.

Дядо Добри има различни профили в социалната мрежа, на които всеки може да отправи своите пожелания, но нашата идея е да го изненадаме чрез това отворено писмо, в което всеки ще може да каже и пожелае това, което иска на дядо Добри. Днес след проведен разговор със кмета на село Байлово г-н Бойко Неделчев от страна на Татяна Митева Дончева имаме потвърждение, че изпратеното от нас писмо със пожеланията към дядо Добри, ще му бъде връчено лично. 

Как може да се включите в инициативата :

1. Като ни изпращате вашите пожелания на емайл – glasutnamladitehora@gmail.com
2. Като оставите коментар под статията във нашата фейсбук страница – https://www.facebook.com/GlasutNaMladiteHora
3. Като коментирате тази публикация.
4. Като се включите коментирате във събитието, което създадохме в социалната мреца – https://www.facebook.com/events/1037281032962676/

Относно пожеланията Ви молим да оставите Вашите две имена и поздрава написан на кирилица.

Дядо Добри е доказателството, че, когато човек действа от извора на душата си, искрено и пламенно, получава най­-голямото богатство – обичта и признателността на хората, които винаги ще помнят и ще взимат пример. 101 години вярата в по-­висши идеали и цели е жива в лицето на дядо Добри и продължава да живее чрез него.

Дядо Добри е пример, че дори в XXI век, когато ни е насадено, че всичко е пошло и загубено, надежда има. Надеждата винаги ще живее, докато има сред нас хора като дядо Добри.

Честит рожден ден, дядо Добри! Бъди жив и здрав, защото си ни нужен!

Очакваме вашите пожелания.

Автор „Гласът на младите хора“
Снимка – bgnow.eu

15 thoughts on “Днес дядо Добри има рожден ден! Пожелайте му нещо.”

 1. Честит Рожден Ден, Дядо Добри! Желая ти здраве и живот още дълги години и нека Свети пророк Илия те закриля и пази! За мен ти си живият Български Светец от когото всички ние трябва да вземем пример ! Човек с голямо сърце,благородна душа , вяра и най-вече Българин! Човек , дарил всичките събрани стотинки и левчета пред църквата за възстановяване на Българските християнски храмове заслужава моят поклон до земята ! Дядо Добри, приеми моите най-искрени прегръдки! Целувам ти ръка!

  Ценка Драганова

  Liked by 1 person

 2. Честит рожден ден, дядо Добри! Пожелавам Ви много здраве! Прекланям се пред вас!

  Харесвам

 3. Честит рожден ден, дядо Добри! Бъди здрав и щастлив! Нека да бъдеш пример за подражание на българския народ!

  Liked by 1 person

 4. Благодаря ти дядо Добри за примера който даваш ,защото малко са такива като теб ,насълзиха ми се очите ,когато прочетох статията,но от гордост.Жив и здрав да си дядо Добри.

  Liked by 1 person

 5. Честит рожден ден Дядо Добри!
  Желаем ти здраве, защото то е най-важно, невероятен стимул към опознаване на всичко ново, защото то ще те научи как да постигнеш предното и как да се опазиш от бедите на следващото пожелание – обич, защото това е достатъчно добра цел в живота! Бог да те пази!

  Liked by 1 person

 6. Честит Рожден Ден дядо Добри! Ти си един велик човек, дал от себе си всичко за хората. Ние виждаме това и сме ти много благодарни. Господ също знае и вижда това и затова ти си сред нас.
  Пожелавам ти много здраве, още много години да живееш и радваш сърцата ни. Бъди благословен!

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s