Ние сме против незаконните сметища в България

Незаконно сметище в област Кърджали 4

Подехме инициатива, която имаше за цел да бъде почистено едно нерегламентирано сметище, намиращо се в Област Кърджали, Община Черноочене, в близост до село Комунига. Малко преди да се влезе в селото, все още в планинската част се беше образувала „планина“ в планината, но от отпадъци. Предприехме мерки: отразихме проблема с видеоклип и статия, като ги изпратихме до медиите, но уведомихме и кмета на Община Черноочене и РИОСВ гр. Хасково с писма, за да приканим компетентните органи в тяхно лице за съдействие. Тяхната реакция беше навременна и бърза, а сметището почистено. За да покажем положителния резултат отново заснехме видео от планинския район и отразихме всичко в статия.

Благодарни сме на съдействието, което ни беше оказано от медиите, защото без тяхна помощ тази инициатива нямаше да достигне до толкова много хора в социалните мрежи.

Имаме желанието и ентусиазмът за напред да продължаваме да правим също толкова смислени и полезни инициативи. С тях целим да докажем на хората, че смисъм има и младите хора са тук и имат енергия да решават проблеми. С всяка инициатива целим да докажем, че промяната за подреден социален живот, за по­справедлива политика започна от отделния индивид и „заразява“ останалите; че отговорността в какво общество живеем е само и единствено наша.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s