НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ИСТОРИЯТА ДА БЪДЕ ЗАЛОЖНИК НА ПОЛИТИКАТA

заглавна1

Здравейте, неотдавна пуснахме из мрежата наша статия, която засягаше забравянето и поругаването на нашата история. С настоящата публикация искаме да изкажем своята позиция в подкрепа на г-н Белишки по повод неговата реч на тържествената заря-проверка по случай 139 години от Априлското въстание.

Уважаеми г-н Белишки, ние от екипа на „Гласът на младите хора“ Ви поздравяваме за това, че не спестихте нито една истина от миналото ни, както и че не използвахте синоними на думата робство, защото такива не съществуват!

За първи път от толкова много години излезе политик на високо ниво и каза това, което Е, а не онова, което ще се хареса на определени хора! Вие направихте това, което ПРЕЗИДЕНТЪТ на Република България не НАПРАВИ НА ТРЕТИ МАРТ! Това, което самият МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НЕ СМЕЕ ДА НАПРАВИ. Ние не искаме да съдим хората на високи постове във властта за това, че не искат да изразят миналото с истинските му думи, а напротив, всеки сам избира това, което ще каже и това, което ще направи. Но запомнете, уважаеми господа властимащи в настоящия момент, че историята ще ви запомни с това, което казвате и това, което вършите в полза на БЪЛГАРИЯ, а не обратното!

Позволявам си да извадя думите от видеоклипа, разпространен от речта му :

„Днес, когато свои се изправяме с гняв едни срещу други, когато се делим на „ти“ и „аз“, на „тези“ и „онези“, дали не забравяме тяхното „НИЕ“? Онзи Април ни научи, че само тогава, когато сме единни, само тогава сме силни. Той ни научи как се чува нашият глас, който преминава границите на империи и континенти, тогава когато излиза от дъното на българската душа; как Бог ни обича, когато сме готови да дадем жертва за свободата, себе си, родителите си, децата си… И днес, от разстоянието на 139 години, все така силно и истинно, толкова близко звучи и отеква възванието на оборищенци: „Българино, покажи, че си жив, докажи, че цениш свободата си!“ Защото днес от нас не се иска да умрем достойно за България, а да живеем достойно за нея! Да живее Панагюрище, БОГ да пази България!“

Аз се радвам, че излезе най-накрая един човек, който застана със името си и политическата си принадлежност и каза това, което мисли и чувства, а не онова, което искат да чуят от обкръжението му!

Бих искал да се обърна към всяка една партия в България, която има власт или е притежавала властта в миналото. Уважаеми политици и политически сили, не разделяйте България на сини, зелени, червени, оранжеви и всякакви други цветове. Не разделяйте народа на социалисти и демократи, не предизвиквайте етнически конфликти като умишлено разделяте обществото на българи, цигани, турци, арменци и евреи. Не всявайте омраза между хората само заради различните им вероизповедания и виждания. Защото по този начин, вие погубвате нашата родина, карате хората да мразят родния си край, но най-вече карате нас, младите хора, да емигрираме, защото ни е писнало от ВАШИТЕ простотии, безсмислени слова и празни приказки.

Ще завърша с цитат от монолога Кабаре изпълнен от Георги Калоянчев, който май забравяме вече, а?

„Мой беден български народ, в душата ти препускат хладни ветрове, в нивята ти кълнят бурени, в домовете ти кълне безверие. Мой нежен и раним български народ, надарен и търпелив, лъган и ограбван, от цветове и интереси, от чужди съветници и свои безбожници, мой нещастен български народ! Ние, твоите чеда, където и да се намираме далеч, граничим с България, на тази граница митничари няма. На тази граница стои нашата съвест, нашата доблест, нашата толерантност, гробовете на тия, които са били преди нас и люлките на тия, които идват след нас. Мой нещастен български народ, заради страданието ти – поклон!“

Автор Веселин Диманов.

3 thoughts on “НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ИСТОРИЯТА ДА БЪДЕ ЗАЛОЖНИК НА ПОЛИТИКАТA”

  1. Героизъм е днеска да кажеш истината,такава каквато е!Поздравления за един достоен БЪЛГАРИН!

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s