разруха

Какво е планът Ран-Ът? Изработен е от американски и български екип под ръководството на американските икономисти Ричард Ран и Роналд Ът. Популяризира се по време на преврата от 10 ноември 1989. Планът предвижда всяко идващо на власт правителство да работи с цел разоряване на България. Това е най-стриктно спазваният документ в България от 1990 до днес. Планът Ран-Ът е по-страховит, по-ужасяващ от апокалипсис, от предсказанията, че светът ще достигне своя край и всички ще потънем в недрата на земята.

Планът Ран-Ът не само предвижда, но и гарантира бавното, болезнено, но абсолютно сигурно унищожение на човечеството, унищожение в духовен план. Ран-Ът не е известен само на наша територия. Той е световен. За него говорят видни политици, държавници. В началото на “Студената война” 1947 Алън Фостър Дълес – първият шеф на ЦРУ заявява:

“Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви!” Заявява още, че целта на САЩ е създаване на човек с консуматорска психика на елементарен потребител, без ценности и идеали. Човек, издигащ в култ простащината, наглостта, измамата, лъжата, пиянството и наркоманията. Пороците трябва да завладеят душата на човек да се настанят трайно в живота му, за да ги нарече той свои ценности, да повярва в тях и да се превърне в бездушна машина. Да се превърне в нищожество, недостойно да диша и живее, нищожество, изтъкано от греховното, нищожество, издигащо в култ насилието, садизма.

Днес резултатите от плана намират отражение в жестоката действителност. Човекът живее мизерно – той е скот! Безсилен е да се пребори с масоните, в чиито ръце е властта, а може би и съдбата на милиони хора. Днес в България хората са примирени, защото са унищожени. Те нямат сили, отдавна са изгубили надеждата по онзи трънлив път, по който са вървели наивно, вярващи, че ще успеят, че ще пребъдат във времето, че ще живеят достойно с усмивка на лице, с горда осанка, а не преведени, стари и болни, както е днес. Дали и по света хората умират? Дали душите им гният в океана от лъжи, от преобърнати ценности? Дали горчива заблуда е привидното щастие, звънкият смях и безгрижността на други народи?

Не! Светът е очернен! Планът Ран-Ът е брилянтен! Той е създал нови хора, които са по-жестоки от свирепи зверове, защото се борят единствено за оцеляването си. Хора, които притежават човешки облик, но душите им са зли, души, които наричат злото добро и доброто зло.

През 2010 г. свитият в окъсаната си черга българин научава, че в Хаити земетресение е поразило местните жители. Разбира, че хората са загубили дори мизерните и малки колиби, в които са живеели, научава, че не получават храна и вода. В Хаити властва престъпността, хората живеят екстремно, те оцеляват също както животните – ден за ден. Те не са образовани. Принудени са да се подчиняват единствено на инстинкти и първични пориви, които ги запазват живи. И в нашата родина хората са нещастни, те са потиснати, изгубили са разсъдъка си. Някои наивни глупци още вярват, че двете враждуващи сили Добро и Зло ще сложат край на борбата си и Доброто ще възтържествува. Вярват, че Доброто ще залови наркобосовете, ще поиска оставката на министри, вярващи че те са боговете на Земята и те решават съдбините на човечеството.  Щастливи са тези хора, макар и те да са твърде незабележими и незначителни.

Българинът гледа бляскавите американски прожекции. Мечтае и той да купи двуетажна къща, която да изплати, да кара бърза кола и да се усмихва приветливо. Дали американецът е пример за щастлив човек? Дали това не е заблуда? Страната на Неограничените възможности обрича ли данъкоплатеца на “живот на лизинг”, или му дава шанс да постигне мечтите си? САЩ не е толкова бляскава и вълшебна, както ние се заблуждаваме! Американският президент Обама получи Нобелова награда в знак на признание, че се стреми към мира, че е негов пазител и въдворител, а седмици по-късно по медиите изкрещяха, че борбата за петрол и нефт на Изток е възобновена.

Всички Велики сили се стремят да постигнат духовния срив на народа си. Дали ще има оцелели? Дали има още тайни планове? Дали световната конспирация съществува? Дали малките държави са обречени на гибел? Обръщайки поглед към световната ни история, разбираме, че договори са били нарушавани, че приятели са се отричали един от друг в името на властта, жаждата за величие и надмощие. Днес кървави битки се водят, фронтовете съществуват в душите на хората, прегазени и сломени от тежките окови на дните,  в които те живеят, но сякаш отдавна умрели, унищожени от политика, от управление, от  ръководство, сътворени може би от самия Сатана. Сатана – безсилен пред Доброто. Планът на Ран и Ът не е успял да прекърши волята на българина, която го поддържа жив и го съхранява като достоен човек. Нека не се отричаме от корените и природата си! Нека се гордеем с балканския си дух, който ни е съхранил през трудностите и неволите, запазил е нашите ценности и добродетели, подлагани на изпитания, но останали живи. Днес хората от “луксозния запад” се изумяват и впечатляват от магическата сила, която българинът притежава. Той харчи повече, отколкото изкарва, без да задлъжнява на никого.  Гордо се бори със Злото и продължава напред, защото, когато притежаваш жажда за живот и несломим дух, нищо не би могло да те унищожи!”Бляскавият запад” не ще ни погуби, защото никога не ще разбере поведението, постъпките ни, нашия светоглед. Бай Ганьо(неотменна част от българското), обиждан и порицаван от мнозина, наситен с негативни чувства и емоции, днес ни запазва живи и не позволява да бъдем сломени. “Изисканият запад” никога не ще разбере как е възможно на Земята да съществува човек като Бай Ганьо, но именно на него дължим борбения си дух, неподправеното си и искрено поведение, и съхраняването на балканските традиции и манталитет, макар обиждани, че са “просташки”, а не наситени с “изискано лицемерие”, както е в онези, развитите и шикозни държави.

В Хаити се случи нещо, което доказва, че когато имаш воля за живот, нищо не може да те унищожи(момиченце бе намерено след 15 дни ЖИВО!) По подобие на това чудо и българският народ се е вкопчил в живота и няма да се предаде! Той ще оцелее въпреки всичко и напук на всички!

Автор Симона Господинова.

Ако статията ви е харесала може да ни подкрепете в фейсбук.
харесайтени

Advertisements

23 thoughts on “„Човечеството е унищожено“

 1. Пропуснали сте да споменете КОЙ го покани…
  „През ноември 1989 г. Ричард Ран, тогава главен икономист на Националната търговска камара на САЩ, изнася лекция в Унгария, на която присъстват и български висши държавни икономисти. През март 1990 г. българското правителство, в лицето на премиера Андрей Луканов, се обръща към Ричард Ран с молба за „техническа помощ“ за провеждането на предвидените реформи. Половин година по-късно 18 икономисти от американската администрация изготвят национална стратегия в обем 600 стр.“

  Liked by 1 person

 2. G-zho Gospdinova, zhiveya ot 41 godini v malka strana-Hollandia koyato v nikakav sluchai ne e obrechena na gibel i kadetoto horata ne sa s konsumatorska psuchika na elementaren potrebitel bez cennosti i ideali. Zapadat e palen s idealisti i svetli lichnosti.
  A v Bulgaria desetiletiya predi Ran-Ut komunizmat izdigashe v kult prostashtinata, presledvaiki inteligenciata i sazdade hora za koito izmamata, lazhata, dalaveradzhiistvoto, nagazhdachestvoto i karierizma se uvazhavaha koeto be sintezirano v izraza „toi e òpraven“.
  Lyubopiten sam dali ste cheli planat Ran-Ut i kade pishe che celta mu e unishtozhavane na chovechestvoto v duhoven plan. Ochakvam vashata reakcia!
  N. Konstantinov

  Liked by 1 person

 3. Г-н Константинов, жалко е, че не акцентирате върху финала на статията ми, а се хващате за по-пикантното, а именно прословутият план. Аз не хуля по Запада, защото всеки в България мечтае да живее като хората там и западните страни са пример и достойнство в много аспекти. Няма да споря с вас, защото едно есе предизвиква различни емоции у всеки човек.

  Liked by 1 person

  1. Ами тя вашата статия Е ЗА планът Ран-Ъп! А това, което Константинов ви пита е дали СТЕ ЧЕЛИ плана преди да пишете за него?!

   Like

 4. Точно Бай Ганьовщината и Хитър Петърщината ни погубва и ще продължава да го прави! Масовата дебилизация на младежда се приема с нехайство от родителите. Моите наблюдения относно чертите на днешния българин са следните: мрънкащ и оплакващ се от всичко и всички, НЕможещ, НЕзнаещ, мързелив, ТАРИКАТ, завистлив, продажен, СТРАХЛИВ, ДЕмотивиран, огромно самочувствие, злобен. А най-важното е че всичко това си го е заслужил сам. Каквито са ни политиците, същите сме си и ние! Който и да отиде на тяхното място, ще върши същите неща, та дори и по-лоши и нека не се заблуждаваме. Проблемите ни са толкова дълбоки, че с тези качества които изброих притежавани от съвременния българин, не ми е ясно как ще се ги решим. Наздраве! – защото като гледам това си ни остана 😉 И да паднем и да пием – пак ще се напием нали така?

  Liked by 1 person

 5. Лично на мен ми е омръзнало от статии за богоизбрания български народ,за 30те открития на българина,за това как нашия народ е най-стария на планетата..е и ???
  В световен план кои сме?
  Едно кисело мляко по сввта не знаят че е българско.
  Живея в Норвегия от над 13 години.
  Знаете ли какво се знае за нас?
  Имахте един Стойков ли беше..какво стана с него..?И дотам.
  Съни биич-евтин алкохол и храна,това знаят за нас норвежците.
  Те са духовни инвалиди и консуматори..да.
  Но ние сме вярващи на шарлатанки,гледачки,гадателки и пледираме да сме Адам и Ева.
  Хайде стига..държава на шуробаджанащината сме.
  Вчера на Малката Перука..татьовото му мушнаха два гола..и изпуснахме Италия.
  Това е бг…МАФИЯ .
  И наши и ваши.
  Затова сме и навън.
  Понеже всички ценности на (умен) народ са ни сбъркани.
  Управлявани сме от престъпници и чалгари.
  И такава е модата.На дебеловрати,наши и ваши,на чалгари и крадливи политици.
  Такова е и следващото поколение.
  И по-следващото ще е такова.
  Накрая ще изпивядваме исляма и циганите ще са мнозинство.
  Такава България аз не искам.

  Liked by 1 person

  1. Като не искаш такава държава,защо не си тука да направиш нещо по този въпрос а си на майната си ? Много е лесно да се говори само това ни е най-големия проблем ! Всеки само си говори,а нищо не прави ! Така е от векове явно си ни е в ДНК-то !

   Liked by 1 person

 6. Ох , ох , ох ! Не , че чета много такива материали , гледъм новини или съм изкусен хазартаджия . Но за пореден път моя черна и изпълнена с крайно негътивен смисъл прогноза се оказва за вбъдеще достоверна . И въпроса ми е : “ Защо винаги САЩ и НАТО винаги стоят зад всяко зло , което открия от хората ? „

  Liked by 1 person

  1. Ние им го позволяваме! Няма гражданско общество или по скоро не е чак толкова силно. Няма лоби, в интерес на народа!

   Like

   1. Защо трябва да има някакво поредно лоби ? Народа си избира управляващи и народа ги маха ! Това не е ли достатъчно ? Само че проблемът е,когато дойде време народа да ги махне всеки си сяда и вика аз не мога и чака някой друг ! Това ни е най-големия проблем !

    Liked by 1 person

 7. Dobre de tuk se stiga do religiozna gledna tochka sled kato vi cheta statiite i komentarite sled kato sum izchel vsichko za ranut izchel sum vsichko za masonite i jiveq v chicago vuprosut mi e… kak se bori zloto? Ne e li s vqra v dobroto i kakvo predlaga avtorut na statiqta po vuprosa voina, grajdanska voina? Kajete mnogo mi e interesno shtoto reshenie ne vidqh samo gledni tochki

  Like

 8. Щом Бай Ганя ни е опората… нищо чудно, че сме я докарали до ръба! Какви ти светии, православие … Бай Ганя търсете, той е спасителят! Пфу!!! … А, Христос, Господа нашего…?!!! – да се свети името Му, да дойде царството Му, да бъде волята Му… и дано прости на Симона!

  Like

 9. Спомняте ли си приятели,че този Ран бе с превръзка на окото ,беше лишен от него и вероятно този му физически недъг го е осветлило да бъде такъв убииствен плановик на малките народи,като нашия а сега и на целия свят,това бе първото ми впечатление за него когато се появи по телевизията на конференции После го забравихме този човек даде тласъка на Злото и се изпари.Няма нищо лошо да се индентифицираме с образа на Бай Ганя,защото народът ни 99%от него е идентичен с него по характер и мислене,дали това ще ни спаси или не още не е ясно,макар че ми се прокрадват в някой минути на самоанализи,надеждата и вярата,че наистина може пък и да дойде Видов Ден и ако не се изкорени несправедливостта то поне да доведе някакво видими равновесие между доброто и злото.Настръхвам от Ужас ако Злото победи на Земята!Аз често слушам сънародници,които толкова лесно се самоиронизират,че са българи и че не били късметлии „щъркела да ги бил пустнал в други държави“Аз ги питам в коя от всички на земното кълбо биха си избрали,като няма нито една държава не засегната от Този Нов Световен Ред който някой със сатанинско мислене си въобрази,че трябва да го налжи на всички хора без и да му струвале,кой знае какви усилия.Стига многословие,трябва Действие ,но кой и кога?Това е въпроса на Човечеството,кой ще каже СТОП

  Liked by 1 person

 10. Има го в Народната библиотека, който иска, може да го прочете, аз лично го прегледах. Това е един план за приватизация, който не беше приложен. И недейте да манипулирате хората, сайтът ви е проруски фалшификат!

  Like

 11. Коя приватизация Ники Павлов?В Народната библиотека разбира се,че ще се пазят документи,които ще са само историческо доказателство за тази толкова неграмотна,инфантилна теория за превръщането на Държавата в частна собственост,за политиката на затягането на коланите,за поддържане на ниската цена на труда и в последствие да сме най-бедната държава в Европа , хващането на държавата ни за гушата чрез диктата на Световната банка за някакъв външен дълг,а колко държави са с пъти по-голям дълг от на България,най-напред е САЩ.??Ние бяхме опитният народ на тази идея за приватизация и Аржентина,защото България е втора в Европа по производство на злато,което се произвежда от чужди фирми на концесия и се присвоява това злато от същата фирма,както и Аржентина е окопирана заради златните й залежи.Млад си ,но трябва да мислиш първо и след това квалификации.Кой ще каже СТОП или е необратимо всичко защото мненията на хората не съвпадат

  Like

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s